Acasă Actualitate Cartel Alfa pichetează Instituţia Prefectului Timiş

Cartel Alfa pichetează Instituţia Prefectului Timiş

369
DISTRIBUIȚI

Greva generală de avertisment va fi stabilită între 15 –30 aprilie, iar greva generală, în luna mai

Confederaţia Sindicală “Cartel ALFA” Timiş va declanşa protestele de stradă, miercuri, 10 martie, prin pichetarea Instituţiei Prefectului Timiş, de la ora 11. Vor participa toate sindicatele afiliate la Cartel Alfa. “Revendicările sunt în legătură cu aplicarea Legii salarizării, dar sunt şi nemulţumiri cu privire la scăderea puterii de cumpărare, îngheţarea salariilor, număr mare de şomeri, perspective tot mai sumbre sau noua lege a pensionării şi coplata la medic”, a spus Ştefan Gogoşanu, preşedintele Cartel Alfa Timiş. 

Solicită de urgenţă intrarea într-un dialog real

Federaţiile ce reprezintă sectorul bugetar, afiliate la CNS Cartel ALFA, au transmis Guvernului României o listă de revendicări cu toate nemulţumirile lor, generate de lipsa dialogului social şi de aplicarea incoerentă a legislaţiei legate de drepturile lucrătorilor din sistemul bugetar.  “Pentru obţinerea unui rezultat favorabil, toate federaţiile ce reprezintă sectorul bugetar, afiliate la Cartel ALFA, au stabilit un plan de acţiune comun, fără să întrerupă posibilităţile de continuare a dialogului social şi hotarâte să utilizeze toate formele de luptă sindicală, inclusiv greva generală. Federaţiile solicită de urgenţă intrarea într-un dialog real cu factorii decizionali din cadrul Guvernului României, dacă se doreşte evitarea escaladării stării conflictuale”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS “Cartel ALFA”. Dintre revendicările sindicaliştilor amintim: respectarea dialogului social; clarificarea terminologiilor folosite în Legea 330/2009, în OUG 1/2010 şi adoptarea lor în toate actele normative referitoare la salarizare; eliminarea din cadrul legislativ a restricţiilor legate de libertatea de negociere colectivă, conform Convenţie 98 a Organizaţiei Iinternaţionale a Muncii; reaşezarea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile Legii 330/2009; anularea articolelor incluse în OUG 114/2009 în privinţa reducerii numărului de personal şi a blocării/eliminării accesului la tichetele de masă, tichetele cadou şi la tichetele de vacanţă; plata orelor suplimentare efectuate şi care nu se pot recupera cu timp liber corespunzător, cât şi a orelor lucrate în cadrul timpului normal de lucru din zilele libere şi sărbători legale; stabilirea regulamentelor de sporuri de comun acord cu partenerii sociali; reacordarea sporului de doctorat; anularea blocării ocupării posturilor în domenii deficitare, precum învăţământul universitar, poliţie sau sănătate şi instituirea unui mecanism de plăţi compensatorii în caz de disponibilizări colective.

Greva generală

Pentru sensibilizarea autorităţilor cu privire la revendicările sindiclaiştilor, vor fi organizate pichetări la nivelul prefecturilor din toată ţara, în perioada 1 – 15 martie, iar la nivelul ordonatorilor principali de credite, în perioada 15 – 30 martie. De asemenea, vor fi organizate mitinguri în Timiş, Arad, Caraş-Severin şi în toate judeţele până în 15 aprilie şi un mare miting în Bucureşti, între 15 – 30 aprilie. Greva generală de avertisment va fi stabilită tot între 15–30 aprilie, iar greva generală, în luna mai.

Comentarii

comentarii