Acasă Actualitate Cartelul vânzătorilor de carne de miel din Piața Badea Cârțan: ”Toți au...

Cartelul vânzătorilor de carne de miel din Piața Badea Cârțan: ”Toți au același preț – 50 de lei!”

DISTRIBUIȚI

Ovidiu Drăgănescu, subprefectul de Timiș, atrage atenția, după ce a  făcut o verificare la fața locului, că un cartel al vânzătorilor de carne de miel se află în Piața Badea Cârțan din Timișoara.

De ce subprefectul afirmă asta? Fiindcă toți au același preț: 50 de lei. Asta în timp ce în alte orașe, kilogramul de carne de miel costă și 35 de lei.

Ovidiu Drăgănescu a explicat situația astfel: ”Am mers azi (20 aprilie nr.r.) prin piețele Timișoarei și am constatat că prețul cărnii de miel este – 50 lei/kg, cel mai ridicat din țară.

În timp ce, de ex., la Sibiu este 45 lei sau la Turnu-Severin – 35 lei, în P-ta Badea Cârțan este un cartel al tuturor vânzătorilor – 50 lei pe linie. Nici mai mult, nici mai puțin!

Cei de la Piețe S.A. ar trebui să verifice posibilele înțelegeri între comercianți și să stimuleze concurența. Altfel, clienții îi vor bănui de dezinteres sau chiar de acceptare a acestor practici neconcurențiale.

Sper ca acțiunile de control care se fac înainte de Sărbătorile pascale, în coordonarea Poliției Române și la care participă DSVSA, Protecția consumatorului, Jandarmeria sau DSP vor asigura cadrul legal de desfășurare a acestor activități comerciale, precum și respectarea condițiilor sanitare prevăzute de normele legale”.

Comentarii

comentarii