Acasă Eveniment Casă ilegală lipită de cel mai nou bloc de pe Muzicescu

Casă ilegală lipită de cel mai nou bloc de pe Muzicescu

DISTRIBUIȚI

La Timişoara fiecare construieşte unde şi când vrea…
Au plătit bani grei pentru a locui într-un apartament nou la Timişoara. O oază de linişte şi confort s-a transformat peste noapte în nervi, reclamaţii, multe gunoaie, din cauza unei construcţii ilegale. O casă de care nimănui nu mai pare acum să-i pese. Zecile de oameni care şi-au cumpărat apartamente în cel mai nou bloc de pe strada Muzicescu au putut constata cum chiar lipită de spatele blocului lor se ridică, pe zi ce trece, o construcţie. De atunci a început nebunia. Lucrările au fost sistate temporar, dar vecinii trăiesc cu spaima în sân că acestea ar putea oricând reîncepe. Char dacă terenul pe care este construită casa nu aparţine legal constructorului.

Deznădejde cu legile pe faţă…

“Credeţi-mă, am ajuns la limitele puterii. Am demonstrat că totul este ilegal şi totuşi nu s-a luat nicio măsură de dărâmare a acelei case. Am făcut zeci de sesizări şi am ajuns să cunoaştem legile mai bine ca juriştii. Totul a fost însă în zadar”, spune Ioan Lazăr, unul dintre locatarii ajunşi la disperare din cauza construcţiei ilegale lipite de blocul lui. Terenul pe care Vesna Chiriţă-Radin a cerut un certificat de urbanism, refuzat de Primăria Timişoara, aparţine Statului Român, în administrarea ICRAL Timişoara. Nimic nu a împiedicat-o însă pe “proprietară” să ajungă la mijlocul construcţiei unei case impunătoare, lipită de blocul de pe Muzicescu 19.

Cine dărâmă construcţia ilgală?

Prima plângere către Primăria Timişoara a fost făcută de un grup de locatari de pe Muzicescu la începutu lui martie 2008.
Atunci, vecinii au sesizat că “din vara lui 2008 s-a început construirea unei case alipite de blocul lor şi care obturează pătrunderea luminii în apartamente”. Primăria a răspuns la sfârşitul lui mai. A constatat că terenul pe care era ridicată construcţia aparaţinea Statului Român, în administrarea ICRAL Timişoara şi a dispus oprirea imediată a lucrărilor.
Aceeaşi instituţie, care cu doar câteva zile înainte îi respingea cererea de certificat de urbanism constructorului, i-a dat termen să intre în maxim trei luni în legalitate. 
“Dom’le, ăştia după trei luni ori o pun în legalitate, ori nu, construcţia rămâne acolo. Nimeni nu o va dărâma. O dată cu ea rămâne acolo şi mizeria de nedescris”, şi-a dat cu părerea un localnic. Vecinii se tem că zidurile ridicate ilegal peste noapte vor deranja mult timp zona. Vesna Chiriţă-Radin nu a putut fi contactată.

Comentarii

comentarii