Acasă Actualitate Casa de Cultură a decis cine ne vinde produse și bucate la...

Casa de Cultură a decis cine ne vinde produse și bucate la Târgul de Crăciun din centrul Timișoarei

DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură a Timișoarei a stabilit firmele care vor oferi timișorenilor produse și bucate tradiționale la ediția din acest an a Târgului de Crăciun din oraș. Sunt 85 de firme, dintre care cvasimajoritatea vor fi în zona centrală a orașului. Mai precis, doar două firme vor fi prezente în cartiere, iar 83 în zona centrală.

Evenimentul, aflat la  cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun, are loc în perioada 26 noiembrie 2023 – 7 ianuarie 2024. Acesta se va desfășura în Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Sfântul Gheorghe, precum și în Zona Soarelui și Zona Aurora.

În vederea derulării activităților comerciale, au fost depuse 106 dosare. Dintre acestea, 85 au fost acceptate, dintre care 83 în zona centrală și 2 în cartiere; 17 au fost descalificate, din cauza lipsei unora dintre documentele obligatorii solicitate; 4 au fost respinse, din cauza punctajelor insuficiente. S-au depus 4 contestații, dintre care una a fost acceptată, pentru participarea în cartiere, și 3 au fost respinse.

Dintre cei 83 de comercianți acceptați în zona centrală a orașului, 23 propun produse nealimentare, 7 sunt terase cu minuturi și mâncare gătită, 12 sunt food-truck-uri. Ceilalți comercializează vin fiert, castane coapte, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, miere, sucuri naturale, turtă dulce, prăjituri etc.

La această ediție a evenimentului, Moș Crăciun va avea două ateliere, în care copiii vor putea să-și dezvolte aptitudinile artistice. De asemenea, timișorenii se vor putea bucura de patinoar, roată panoramică, două carusele și trenuleț.

Casa de Cultură dorește să atragă și cât mai mulți artizani și meșteșugari

Comentarii

comentarii