Acasă Actualitate Casă ocupată de boschetari din județele Sălaj și Satu Mare

Casă ocupată de boschetari din județele Sălaj și Satu Mare

2122
DISTRIBUIȚI

Mai multe persoane din județele Sălaj și Satu Mare au venit la Arad și au intrat într-o casă de pe Calea Timişorii nr. 69, din apropierea liceului german. Ei au profitat de faptul că proprietarul era plecat în străinătate și în urmă cu câteva luni s-au instalat în casa omului, pe care au devastat-o. Vecinii, disperați au alertat Poliția locală, mai ales că prezența persoanelor care au intrat cu forța și au ocupat și devastat casa de pe Calea Timișorii nr.69, prezintă un real pericol pentru integritatea fizică a elevilor Liceului Teoretic „Adam Műller Guttenbrunn”. Polițiștii locali au monitorizat situația timp de apropae o lună, apoi au intervenit și au evacuat boschetarii.

În cursul zilei de luni, agenţi din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad,  Serviciul Ordine, Liniște Publică și Parcări, însoțiți de cei din cadrul Compartimentului Protecția Mediului și de angajați ai Direcției de Asistență Socială Arad au intervenit  în casa în care mai multe personae, inclusive 10 copii, s-au stabilit fără forme legale. Adulţii au fost îndrumaţi spre Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, iar copiilor li s-a recomandat Centrul de primire minori. Nici una dintre propuneri nu a fost agreată de boschetari, care au plecat spre alte locații pe care le pot ocupa și devasta.

Poliţiştii locali încearcă să ia legătura cu proprietarul clădirii, un cetățean stabilit în străinătate. Acesta va trebui să salubrizeze casa şi să o securizeze ca boschetarii să nu mai poată intra. Direcţia Generală Poliţia Locală Arad a iniţiat un recensământ al persoanelor care s-au stabilit fără forme legale pe raza municipiului Arad. În acest sens, oamenii legii apelează şi la sprijinul cetăţenilor în vederea identificării şi eliminării tuturor locaţiilor  ocupate în mod ilegal de astfel de persoane.

Comentarii

comentarii