Acasă Economic Cât de întâlnită este izolația cu spumă poliuretanică?

Cât de întâlnită este izolația cu spumă poliuretanică?

DISTRIBUIȚI

Deși în unele state europene există de decenii, în România cu greu se găsea acum un deceniu câte o izolație spumă poliuretanică la vreo casă. A ajuns oare spuma izolatoare peste tot, sau mai este nevoie să treacă ceva timp?

Azi în Timișoara, mâine-n toată casa

Ca și în alte domenii și contexte, vestul țării pornește și întreține trenduri legate de civilizație, ecologie și calitatea vieții. Este cazul ca și modalitatea ecologică, sustenabilă, calitativă și avantajoasă de izolare a imobilelor, mai ales a caselor de locuit, să devină un trend și să fie insuflat de aici.

Desigur, aceasta a avut timp să devină cunoscută în România datorită unor entuziaști din domeniu, care au adus binecunoscuta izolație spumă poliuretanică din țările europene mai dezvoltate și au încercat să o popularizeze la noi în țară, unde mai mulți ani a fost privită drept inovație, deși factual devenise unul dintre principalele izolații termice de pe alte meleaguri.

Cu toate acestea, foarte mulți, probabil cei mai mulți constructori și proprietari de terenuri sau case se reped la a alege izolațiile demult cunoscute, întreținând practicile de tipul izolare cu goluri (care se numesc punți termice și care diminuează impactul pozitiv al porțiunilor izolate corespunzător), emanație de gaze de-a lungul anilor și așa mai departe.

De aceea, este încă nevoie de popularizarea acestui material-minune (nu este o exagerare, așa este denumit colocvial) în rândul celor care nu îl cunosc și au nevoie de el. Iar cine nu cunoaște ce poate face o izolație din spumă poliuretanică se poate lămuri consultând cele zece puncte informative de mai jos.

Spuma poliuretanică, prezentată în 10 puncte

  • Se obține din poliol și izocianat prin reacție chimică
  • În funcție de amestec, se pot obține două variante
  • La aplicare, își mărește volumul în câteva secunde
  • Sigilează orice crăpătură sau gol și devine o barieră
  • Izolează mai bine decât izolațiile termice clasice
  • Reprezintă un material solid, compact, constant
  • Are o durată de viață și de exploatare nelimitată
  • Nu dă voie șoarecilor, dăunătorilor să facă cuib
  • Nu degajă gaze toxice în timp, ca vata minerală
  • Nu îngreunează pereții, zonele pe care se aplică

România intră în izolație spumă poliuretanică

Cine dorește un grad mai mare de confort termic acasă (termoizolație), pereți fără mucegai (hidroizolație) și timp liber cu adevărat petrecut în liniște (fonoizolație) este sfătuit să își îndrepte atenția către spuma izolatoare.

Și este sfătuit să evite prepararea și aplicarea în regie proprie a izolației de spumă, ci să obțină izolație din spumă poliuretanică eficientă aplicată de specialiști. Isoterm sunt specialiștii, extrem de flexibili, de rapizi și eficienți. Specialiști români în izolațiile din spumă există. Mai trebuie adus doar aportul românilor pentru ca evoluția în izolații și avansul tehnologic în construcții să continue. Numai așa putem face încă un pas către clădiri prietenoase cu mediul și foarte, dar foarte prietenoase cu locuitorii lor.

Comentarii

comentarii