Acasă Actualitate Câţi români vaccinați s-au infectat cu COVID

Câţi români vaccinați s-au infectat cu COVID

DISTRIBUIȚI

Peste 50% dintre cazurile de COVID-19 s-au înregistrat la persoane nevaccinate, în săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie. În schimb, sunt şi numeroase cazuri de infectare în cazul pacienţilor care au făcut vaccinul anti-COVID.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunţat câţi români s-au infectat cu COVID după vaccinare. Dintre cei vaccinaţi anti-COVID care s-au îmbolnăvit, 43% erau fie imediat după imunizare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză, arată datele INSP, preluate de Agerpres.

Potrivit INSP, în săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie, 51,4% dintre cazurile de COVID-19 confirmate s-au înregistrat la persoane nevaccinate. În acelaşi interval, 41,4% dintre cazuri au fost înregistrate în Bucureşti şi judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Prahova.

Datele INSP mai arată că în aceeaşi perioadă 24,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Suceava, Constanţa, Bihor, Cluj şi Maramureş.

Mai multe de trei sferturi (78,2%) dintre decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 54,6% din decese – la bărbaţi. INSP precizează că 93,3% dintre decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Omicron se extinde în România, fiiind dominantă în acest moment pentru că este foarte contagioasă. Chiar dacă s-a spus că este o variantă mai puţin periculoasă decât Delta, numărul celor care ajung la spital după infectare tot creşte. Şi la ATI numărul internărilor este în creştere.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 10 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 26.466 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Se adeverește cel mai sumbru scenariu. Omicronul, tulpina care a venit cu simptome ușoare în toată lumea, în România, țară în care mai mult de jumătate din populaţie este nevaccinată, produce sechele mari.

Comentarii

comentarii