Acasă Actualitate Caz revoltător! Bărbat diagnosticat greșit cu cancer, iradiat de 56 de ori....

Caz revoltător! Bărbat diagnosticat greșit cu cancer, iradiat de 56 de ori. A dat spitalul în judecată și înainte de a afla verdictul final, a murit, în urma unui atac de cord

1112
DISTRIBUIȚI

Caz revoltător la Spitalul Judeţean din Oradea! Un bărbat a fost iradiat de 56 ori după ce a primit diganosticul greşit de cancer. Omul a dat medicul şi spitalul în judecată. A câştigat în prima instanţă, însă la scurt timp a decedat în urma unui infarct.

Un orădean a fost îmbolnăvit greşit de cancer de o doctoriţă de la Spitalul Judeţean şi iradiat de 56 de ori, după ce a primit diagnosticul de cancer. Omul a dat spitalul și medicul în judecată, a și câștigat in prima instanță, însă nu se poate bucura de verdict pentru că între timp a decedat, după ce a făcut infarct.

Expertiza efectuată de prof. univ. Alice Dema, de la Institutul de Medicină Legală Timişoara, avizată şi de comisia superioară medico-legală de la INML Mina Minovici Bucureşti, a arătat, însă, că diagnosticul Elenei Roşca a fost greşit, motiv pentru care, după patru ani de dezbateri, Tribunalul Bihor i-a dat dreptate orădeanului, statuând că greşeala aparţine în exclusivitate doctoriţei. Cu privire la prejudiciu, judecătorul a stabilit că acesta s-a concretizat prin “durerea psihică şi fizică a pacientului”, iar legătura dintre faptă şi paguba provocată “este evidentă”. “Culpa medicală s-a dovedit, fiind vorba de un caz de malpraxis, şi în consecinţă se va reţine ca fiind îndeplinită şi această cerinţă a atragerii răspunderii civile delictuale”, a concluzionat magistratul.

Tribunalul Bihor a hotărât malpraxis după 4 ani de dezbateri din procesul intentat de un orăden ce a cerut daune morale de 250.000 de euro une doctorițe, pentru că în urma unei analize, l-ar fi diagnosticat greșit cu un cancer de prostată, eroarea fiind descoperită abia după ce a terminat o serie de ședințe de radioterapie care l-au epuizat fizic și psihic.

Tribunalul i-a dat câștig de cauză dar nu și daunele solicitate, motiv pentru care procesul continuă acum la Curtea de Apel din Oradea. Judecătorul a hotărât că 15.000 de euro ar fi o sumă echitabilă. Bărbatul nu va mai afla însă verdictul final, omul a murit în acestă primăvară în urma unui atac de cord.

Bărbat diagnosticat greșit cu cancer, iradiat de 56 de ori.

Comentarii

comentarii