Acasă Administraţie Caz S.F. şi cu iz penal la o primărie din Banat

Caz S.F. şi cu iz penal la o primărie din Banat

605
DISTRIBUIȚI

lapusnicel

Ilie Canea, primarul liberal al comunei Lăpuşnicel, din judeţul Caraş-Severin, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese administrativ şi penal şi de fals intelectual.

Edilul a semnat un contract de concesionare, la data de 10 septembrie 2011, cu o firmă în cadrul căreia este asociat. Mai mult, firma a început să existe în acte abia după două luni, pe 25 noiembrie 2011.

„Prin semnarea contractului de concesionare, persoana evaluată a obținut un preț mai mic decât valorea orientativă pe piață la nivelul anului 2011, respectiv aproximativ 80-100 Euro/m2, prezumându-se, astfel, beneficiul pentru sine. Mai mult decât atât, prețul chiriei nu a fost modificat de la semnarea contractului până în prezent, neexistând acte adiționale încheiate la contract”, se arată în decizia ANI. Astfel, primarul Ilie Canea se face vinovat de conflict de interese penal, încălcând dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi dispoziţiile art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României.

„Întrucât la data semnării contractului de concesionare, respectiv 10 septembrie 2011, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat nu era încă înființată, aceasta fiind înregistrată la Oficiul Național al Registrului Comerțului două luni mai târziu, respectiv în data de 25 noiembrie 2011, Ilie Canea a încălcat și dispozițiile art. 321 alin. (1) din Codul Penal al României”, explică reprezentanţii ANI încadrarea la infracţiunea de fals intelectual.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, iar primarul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Ilie Canea este primar al comunei Lăpuşnicel din iunie 2000.

Sursa

Comentarii

comentarii