Acas─â Economic Cazarma U va deveni hotel de 5 stele

Cazarma U va deveni hotel de 5 stele

833
DISTRIBUIȚI

Cerealcom Timi┼čoara va ├«ncepe lucr─ârile la primul hotel de cinci stele din Timi┼čoara ├«n luna septembrie, ├«n cartierul Cetate, pe locul fostei Cazarmei U. Prim─âria Timi┼čoara a scos la licita┼úie Cazarma U ├«n urm─â cu aproximativ un an ┼či jum─âtate, pentru ca suma de bani ob┼úinut─â s─â o investeasc─â ├«n construc┼úia de locuin┼úe social─â ┼či pentru reabilitarea a dou─â cl─âdiri istorice din centrul ora┼čului.
Firma lituanian─â Europa Group a achizi┼úionat-o la acel moment, cu suma record de 11 milioane de euro, care a scos-o la v├ónzare ├«ns─â la scurt timp, pentru 7 milioane de euro, din cauza lipsei de lichidit─â┼úi. Dup─â ce Prim─âria Timi┼čoara a refuzat s─â-┼či exercite dreptul de preem┼úiune, chiar dac─â, astfel, municipalitatea ar fi ob┼úinut un profit de patru milioane de euro ├«n doar c├óteva luni, Mioara Simcelescu, patronul firmei Comcereal a cump─ârat Cazarma U, cu 7 milioane de euro. Mioara Simcelescu a participat ┼či la licita┼úia organizat─â de Prim─âria Timi┼čoara, dar s-a retras.
“O s─â demarez lucr─ârile ├«n luna septembrie. Investi┼úia va fi destul de mare, peste 10 milioane de euro ┼či inten┼úionez s─â fac un hotel de cinci stele. Sper s─â am sus┼úinerea prim─âriei pentru a-mi aloca un teren pentru o parcare subteran─â”, a declarat, corespondentului NewsIn, Mioara Simcelescu. La parter vor fi spa┼úii comerciale, iar unul dintre etaje va fi dedicat birourilor de lux.
“Ghinionul meu c─â am f─âcut o achizi┼úie exact c├ónd criza ┼či-a pus amprenta ├«ntr-o m─âsur─â foarte mare. Pentru aceast─â investi┼úie eu am nevoie de un credit pentru c─â achizi┼úia am f─âcut-o din fonduri proprii. Fiind ├«n Cetate, ├«n centrul istoric, am nevoie de un spa┼úiu alocat pentru parcare, o parcare subteran─â, alt─â solu┼úie nu exist─â”, a mai spus Simcelescu.
Ansamblul situat ├«n Pia┼úa M─âr─â┼čti din Timi┼čoara are peste 8.100 de metri p─âtra┼úi, din care suprafa┼úa util─â de 5.255 mp. Istoria imobilului coincide cu anii ├«n care Banatul era condus de austrieci. Cazarma U a fost mult timp sediul ┼×colii de cade┼úi Franz Josef. ├Änainte de 1989 cl─âdirea a func┼úionat sub forma unui depozit de diferite bunuri. Dup─â Revolu┼úie, Cazarma Viena s-a degradat puternic, pentru c─â nimeni nu a mai folosit-o. Locul este ┼či ├«n prezent spa┼úiu de refugiu al oamenilor str─âzii.

Comentarii

comentarii