Acasă Economic Cazarma U va deveni hotel de 5 stele

Cazarma U va deveni hotel de 5 stele

DISTRIBUIȚI

Cerealcom Timişoara va începe lucrările la primul hotel de cinci stele din Timişoara în luna septembrie, în cartierul Cetate, pe locul fostei Cazarmei U. Primăria Timişoara a scos la licitaţie Cazarma U în urmă cu aproximativ un an şi jumătate, pentru ca suma de bani obţinută să o investească în construcţia de locuinţe socială şi pentru reabilitarea a două clădiri istorice din centrul oraşului.
Firma lituaniană Europa Group a achiziţionat-o la acel moment, cu suma record de 11 milioane de euro, care a scos-o la vânzare însă la scurt timp, pentru 7 milioane de euro, din cauza lipsei de lichidităţi. După ce Primăria Timişoara a refuzat să-şi exercite dreptul de preemţiune, chiar dacă, astfel, municipalitatea ar fi obţinut un profit de patru milioane de euro în doar câteva luni, Mioara Simcelescu, patronul firmei Comcereal a cumpărat Cazarma U, cu 7 milioane de euro. Mioara Simcelescu a participat şi la licitaţia organizată de Primăria Timişoara, dar s-a retras.
“O să demarez lucrările în luna septembrie. Investiţia va fi destul de mare, peste 10 milioane de euro şi intenţionez să fac un hotel de cinci stele. Sper să am susţinerea primăriei pentru a-mi aloca un teren pentru o parcare subterană”, a declarat, corespondentului NewsIn, Mioara Simcelescu. La parter vor fi spaţii comerciale, iar unul dintre etaje va fi dedicat birourilor de lux.
“Ghinionul meu că am făcut o achiziţie exact când criza şi-a pus amprenta într-o măsură foarte mare. Pentru această investiţie eu am nevoie de un credit pentru că achiziţia am făcut-o din fonduri proprii. Fiind în Cetate, în centrul istoric, am nevoie de un spaţiu alocat pentru parcare, o parcare subterană, altă soluţie nu există”, a mai spus Simcelescu.
Ansamblul situat în Piaţa Mărăşti din Timişoara are peste 8.100 de metri pătraţi, din care suprafaţa utilă de 5.255 mp. Istoria imobilului coincide cu anii în care Banatul era condus de austrieci. Cazarma U a fost mult timp sediul Şcolii de cadeţi Franz Josef. Înainte de 1989 clădirea a funcţionat sub forma unui depozit de diferite bunuri. După Revoluţie, Cazarma Viena s-a degradat puternic, pentru că nimeni nu a mai folosit-o. Locul este şi în prezent spaţiu de refugiu al oamenilor străzii.

Comentarii

comentarii