Acasă Actualitate Cazul demiterii lui Proteasa, la plenul CJ Timiș. PSD va cere o...

Cazul demiterii lui Proteasa, la plenul CJ Timiș. PSD va cere o ședință extraordinară

DISTRIBUIȚI

Scandalul care a debutat în weekendul precedent, prin care PSD Timiș cerea demisia sau demiterea lui Alexandru Proteasa din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș a ajuns în discuția consilierilor județeni. Subiectul a explodat în ședința comisiilor reunite ale CJT, care are loc înainte de ședința de plen. Până la urmă am aflat că social-democrații vor depune un proiect pentru demitere și vor cere o ședință de plen extraordinară.

Consilierii locali ai PSD și cel acuzat s-au certat, Alexandru Proteasa a solicitat insistent depunerea unui proiect de hotărâre în acest sens, chiar la această întâlnire. Tot circul a pornit atunci când Raul Olaios a cerut informații despre eventuala depunere de către PSD a proiectului. De aici s-a ajuns la contre, unul dintre consilierii județeni PSD a spus că poate se va depune un proiect direct la plen, fără a se mai depune la dezbatere în comisii. Proteasa a solicitat lămurirea legalității unei asemenea decizii, iar secretarul CJT a anunțat că acest lucru nu este posibil, pentru că un proiect trebuie în prealabil discutat în comisii. În aceste condiții, probabil că deja se știa dinainte că se va întâmpla așa, liderul consilierilor PSD de la consiliul județean a anunțat că proiectul va fi depus pentru dezbatere la finalul ședinței de plen de luni, cerând în același timp și convocarea unei ședințe de plen extraordinare pentru votarea unei hotărâri în acest sens. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, se vor strânge semnături și pentru aceasta, a mai anunțat Iovescu.

Ca un fapt interesant, care dovedește importanța disputei, la ședința comisiilor reunite  a luat parte chiar și președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Circul legat de demiterea lui Proteasa a continuat și la debutul ședinței de plen. Odată începută, aceasta s-a bucurat de prezența unor tineri social-democrați, care s-au plasat în lodurile superioare ale sălii de ședință, cu bannere cu texte care îl acuzau din nou pe vicepreședinte. în contrapartidă, tineri liberali au afișat în spatele consilierilor, un alt banner, cu mesaje legate de ”sinecuri” ale celor de la PSD.
 

Lucrurile s-au ”încălzit”, până la urmă Alexandru Proteasa a prezentat o serie de informații legate de proiectul Centrului de legume-fructe, spunând că pentru acea investiție licitația și semnarea contractului au avut în mandatul precedent, când instituția era condusă de reprezentantul PSD, Călin Dobra. În plus, dirigintele de șantier al proiectului ar fi socrul lui Alfred Simonis.

”V-am spus de atunci că invit toate grupurile politice să vă prezint toate documentele care stau la baza investiției, la felul în care a fost realizat acel reportaj. Au venit colegii de la USR, colegii de la REPER, colegii de la Pro România. Știți cât le-a luat să studieze documentul? Exact cinci minute. Sunt convins că acei consilieri județeni, cu experiența domnului Bădina, a domnului Sorincău, care au o vastă experiență în spate, dacă ar fi stat cinci minute, la fel cum au stat și ceilalți colegi să se uite pe niște documente, din care reiese foarte clar. Nu coordonez această investiție, contractul a fost semnat de domnul Dobra, în timpul mandatului PSD, după o licitație făcută în mandatul PSD. Această firmă, Taiv, nu a câștigat un alt contract pe timpul mandatului nostru, acolo există un diriginte de șantier, contractat extern, care a aprobat toate actele acelui centru de legume-fructe. Și, ca o coincidență, acel diriginte de șantier, care a semnat toate recepțiile, este nimeni altul decât socrul lui Simonis”, a declarat Proteasa.

Ulterior, lucrurile s-au amplificat și mai mult, iar, la solicitarea lui Proteasa, în plen a fost proiectat un clip cu discuția dintre Alexandru Proteasa și Gerald Simonis, fratele lui Alfred Simonis, în care cei doi se ceartă și acolo apar acele amenințări cu plângere penală și cu ”bătaie pe stradă”, de care vicepreședintele CJT vorbea săptămâna trecuă.

Comentarii

comentarii