Acasă Actualitate Scandal la Arad – Poliția arată că Falcă nu a fost amenințat

Scandal la Arad – Poliția arată că Falcă nu a fost amenințat

584
DISTRIBUIȚI

gheorghe falcaLa Arad, dispariția omului de afaceri Abel Apostol a provocat un adevărat scandal. Poliția arădeană este acuzată că l-ar fi protejat ani de zile pe Adrian Buleu, asociatul lui Apostol, care le-ar fi plătit mese polițiștilor. Buleu a fost arestat pentru omor la mai bine de o săptămână de la dispariția lui Abel. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă și fin al președintelui Traian Băsescu, spune că ar fi fost și el amenințat de Buleu. Numai că amenințările aveau loc chiar în timp ce ministru de interne era Traian Igaș, un apropiat al lui Falcă.

Polițiștii nu au cercetat plângerile

Scandalul provocat de dispariția omului de afaceri arădean ia amploare. Se pare că în ultimii ani, între el și partenerii săi de afaceri au existat mai multe probleme și altercații. Familia Apostol spune că au fost depuse mai multe reclamații la Inspectoratul de Poliție Județean Arad, dar polițiștii nu le-au cercetat. Se pare că mai mulți polițiști arădeni erau clienți ai restaurantului „Riviera”, unde consumația lor era susținută de către asociatul lui Abel. Inclusiv faptul că s-a așteptat mai multe zile până când presa a relatat cu lux de amănunte cazul, ridică multe semne de întrebare legate de oamenii legii plătiți din banii publici.
Adrian Buleu, asociatul lui Abel Apostol, suspect în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost arestat preventiv în cursul serii de joi pentru omor calificat. Acesta este suspectat că l-ar fi ucis în bătaie pe Abel Apostol. După aceea, l-ar fi încărcat în mașină, l-a dus în pădurea din Vladimirescu, de la marginea Aradului și ar fi dat foc autoturismului, cu cadavru cu tot. În cursul acelei nopți, pompierii au intervenit la incendiu pe care l-au și stins. Numai că mașina incendiată, în scurt timp, a dispărut. Se pare că a fost tăiată în bucăți și dusă la un centru de colectare a fierului vechi din Timișoara.

Finul lui Băsescu amenințat cu moartea

În plin scandal la Arad a apărut o declarație a primarului Gheorghe Falcă, finul președintelui Traian Băsescu, care a declarat pentru Mediafax că în urmă cu aproximativ doi ani a fost informat de către polițiști că Adrian Buleu ar putea să îi pună în pericol viaţa. Un poliţist a obţinut informaţii că Buleu intenţiona să îşi cumpere un pistol pentru a-l împuşca pe edil. Falcă susține că un poliţist l-a contactat pentru a-i oferi protecţie, după ce au apărut informaţii că ar putea fi victima unei agresiuni. „Poliţia mi-a oferit atunci protecţie, însă am refuzat. Chiar am semnat un document din care reieşea că mi s-a adus la cunoştinţă despre existenţa acestei ameninţări”, a declarat Gheorghe Falcă. El spune că totul a pornit de la iniţierea unei hotărâri de Consiliu Local care prevedea preluarea de către municipalitate a bazei sportive la care soţia lui Adrian Buleu, care era asociat împreună cu omul de afaceri ucis Abel Apostol. „Terenul respectiv este al municipalităţii şi este dat în chirie. Am vrut să preluăm baza sportivă, dar proiectul nu a fost adoptat”, a explicat Gheorghe Falcă.

Poliția arădeană arată că Falcă nu spune adevărul

În urma apariției declarațiilor primarului Gheorghe Falcă, că ar fi fost amenințat în urmă cu doi ani de zile de către Adrian Buleu, asociatul omului de afaceri Abel Apostol, Poliția arădeană a venit cu amănunte. „Referitor la declaraţiile apărute în mass media, în legătură cu o posibilă ameninţare primită de către primarul municipiului Arad, Biroul de presă al I.P.J. Arad este împuternicit să facă următoarele precizări: Din verificările efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, s-a stabilit că, în perioada 2010 şi până în prezent, nu au fost identificate plângeri ale persoanei în cauză care să vizeze aspectele invocate. Totodată, precizăm că poliţiştii din cadrul inspectoratului nu au asigurat protecţie acestuia sau vreunui membru al familiei sale, urmare a unei posibile ameninţări venite din partea persoanei menţionate în declaraţia apărută”, a declarat inspector Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.
Semnele de întrebare însă rămân. Interpretând comunicatul poliției, nu reiese de fapt că Falcă nu ar fi fost amenințat ci doar că acesta nu a depus plângere că ar fi fost amenințat și că nici un polițist nu i-a oferit protecție. Gheorghe Falcă nu a declarat că ar fi reclamat cazul la poliție, ci că ar fi fost informat de poliție că ar putea fi victima lui Buleu. În plus, primarul a spus că a semnat chiar un document că nu are nevoie de protecția poliției deci, evident, nu a făcut obiectul protecției oamenilor legii.
Gheorghe Falcă obișnuiește să se victimizeze prin declarații publice fără suport. A făcut-o frecvent și în campania electorală trecută, prin comunicate de presă care s-au dovedit a fi doar simple artificii politice.

 

Comentarii

comentarii