Acasă Actualitate CCIA Timiș pregătește cel mai mare Forum de Afaceri Internațional

CCIA Timiș pregătește cel mai mare Forum de Afaceri Internațional

DISTRIBUIȚI

În cursul acestei săptămâni, la invitația Camerei de Comerț Istanbul, Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica CHIRIȚĂ, însoțită de Stana Stoianov, Director Dept. Relații Economice cu Mediul de Afaceri și Cristina Coroian, Director Cabinet, a avut o întâlnire de lucru cu Şekib AVDAGİÇ Președintele Camerei de Comerț Istanbul (ICOC) și membri din conducerea organizației. Scopul principal al întâlnirii a fost acela de a discuta în detaliu despre organizarea la Timișoara, în perioada 9-10 mai 2024, a unui Forum de Afaceri Internațional cu participarea a 7 țări – România, Turcia, Germania, Italia, Polonia, Serbia și Bosnia și Herțegovina,, „unul din cele cele mai mari evenimente de acest gen din sistemul cameral european”, după cum l-a apreciat președintele ICOC.

Evenimentul se dorește a fi o platformă de business networking ale cărei obiective urmăresc stimularea și valorificarea inițiativelor de afaceri şi investiții între țări și regiuni. Sectoarele economice vizate sunt: energie, agricultură și industrie alimentară, IT&C, industrie, altele.

Președintele Camerei de Comerț Istanbul a exprimat întreaga deschidere pentru atragerea unui număr cât mai mare de firme turcești care să participe la eveniment și a acceptat invitația de a veni la Timișoara. Totodată, CCIAT va beneficia și de sprijinul și implicarea în aceste demersuri a Consiliului pentru Relații Economice Externe al Turciei (DEIK).

Săptămâna viitoare, Florica CHIRIȚĂ va avea la Belgrad o serie de întâlniri cu conducerile Camerei de Comerț și Industrie Belgrad și Camerei de Comerț și Industrie a Bosnia și Herțegovina cât și cu reprezentanți din board-ul  Camerei de Comerț Naționale a Serbiei, iar în perioada 27 – 29 februarie se va afla la București unde se va întâlni cu Ufuk TANDOĞAN, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, cu Sebastian METZ, Director General al Camerei de Comerț Româno-Germane – AHK România și cu Roberto MUSNECI, Președintele Camerei de Comerț Italiene pentru România – întâlniri referitoare la participarea la Forum a firmelor din țările lor.

Comentarii

comentarii