Acasă Actualitate CD investighează probleme cardiace apărute din senin la adolescenți și tineri care...

CD investighează probleme cardiace apărute din senin la adolescenți și tineri care s-au vaccinat anti-Covid

2105
DISTRIBUIȚI

Probleme cardiace apărute din senin în rândul adolescenților și adulților tineri care au fost vaccinați împotriva Covid-19 sunt investigate în prezent de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

CDC a anunțat că a primit rapoarte despre mai multe cazuri de tineri, în special adolescenți de sex masculin, care au dezvoltat miocardită, o inflamație a mușchiului inimii, după vaccinarea anti-Covid.

Condiția dispare adesea fără complicații și poate fi cauzată de o varietate de viruși, a spus Comitetul consultativ CDC pentru practica de imunizare.

Dar a considerat că furnizorii de servicii medicale ar trebui să fie conștienți de rapoartele despre „potențialul eveniment advers”, a mai spus comitetul CDC, potrivit The Sun.

Acesta a spus că „relativ puține” cazuri au fost raportate fără a da un număr exact, dar a recomandat investigații suplimentare.

Dr. Amesh Adalja, cercetător principal la Centrul Johns Hopkins pentru Securitatea Sănătății, a declarat că vaccinurile sunt cunoscute drept cauzatoare de miocardită.

Monitorizarea situației este importantă pentru a vedea dacă există o legătură de cauzalitate între vaccinare și inflamația inimii, precum și o evaluare a raportului risc/beneficiu, a mai spus el.

„Vaccinurile vor fi, fără echivoc, mult mai benefice, depășind acest risc foarte scăzut, dacă este stabilit în mod concludent”, a spus el.

Dr. Liam Yore, fost președinte al Colegiului American al Medicilor de Urgență, a declarat că a văzut recent un adolescent cu miocardită după vaccinare.

Dar el a spus că a văzut rezultate mai grave la tineri cu Covid în sine, inclusiv la un copil de nouă ani care a ajuns la spital în urma unui stop cardiac.

„Riscul relativ este mult în favoarea administrării vaccinului, mai ales având în vedere câte doze de vaccin au fost administrate”, a spus el pentru New York Times.

CDC a spus că simptomele miocarditei au apărut, de obicei, în termen de patru zile de la primirea vaccinurilor ARNm.

Deși nu a specificat ce vaccinuri, Statele Unite au acordat autorizație de urgență pentru două vaccinuri ARNm, de la Moderna Inc și Pfizer / BioNTech.

În aprilie, Ministerul Sănătății din Israel a declarat că examinează un număr mic de cazuri de inflamație cardiacă la persoanele care au primit vaccinul Pfizer, însă nu a prezentat încă concluziile.

Majoritatea cazurilor din Israel au fost raportate în rândul persoanelor cu vârsta de până în 30 de ani.

La acea vreme, Pfizer a spus că nu a observat o rată mai mare a afecțiunii decât în ​​mod normal în cazul populației generale și că nu a fost stabilită o legătură cauzală cu vaccinul.

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentarii