Acasă Actualitate Ce a pățit funcționară din Primăria Timișoara, care i-a scris ministrului Vela...

Ce a pățit funcționară din Primăria Timișoara, care i-a scris ministrului Vela că primarul Nicolae Robu pune în pericol sănătatea timișorenilor

5313
DISTRIBUIȚI

Mirela Toc, „funcționarul rebel” din Primăria Timișoara cu care Nicolae Robu a mai avut de-a face în trecut, reclamă faptul că este pusă să lucreze pe teren câte șase ore, zi de zi, fără a-i fi puse la dispoziție mijloace de deplasare corespunzătoare. Aceasta lucrează la Biroul Salubrizare și, conform noilor dispoziții pe care le-a primit, aceasta trebuie „să se deplaseze câte 6 ore pe zi și să inventarieze depozitele ilegale de deșeuri”.

Mirela Toc spune că această atribuție nu este prevăzută în Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) al Primăriei Timișoara, pentru postul ocupat de ea. În ROF, se menționează, că personalul Biroului Salubritate „răspunde de exercitarea altor atribuții stabilite prin fișa postului”. Funcționara, pe de altă parte, a spus, de mai multe ori în trecut, că nu a primit niciodată vreo fișă a postului.

În urmă cu doar câteva zile, Mirela Toc a trimis a trimis un e-mail Ministerului Afacerilor Interne, în care reproșa faptul că primarul Nicolae Robu pune în pericol sănătatea timișorenilor, Primăria Timișoara nerealizând acțiuni de salubrizare. Funcționara vorbea de lipsa atât a acțiunilor de strângere a deșeurilor sau curățare a prafului, cât și de cele impuse de contextul pandemiei de Covid-19.

Din cauza acestui e-mail trimis către MAI, crede Mirela Toc, șeful său, Daniel Coraș a ales să o pedepsească, a întocmind programul de lucru  cu străzile pe care urmează să se deplaseze cu bicicleta, pe jos sau cu mijloacele de transport.

Acum, aceasta a făcut o adresă superiorului său, în care scrie: „Vă solicit mașină de serviciu, mască si mănuși de protecție. Este inuman să mă deplasez cu bicicleta, pe jos sau cu mijloacele de transport în comun care au program redus din cauza coronavirusului”.

Totodată, Mirela Toc a descoperit, în timpul ultimelor sale drumuri prin oraș, desfășurate ca activități de serviciu, mai multe nereguli privind deșeurile vegetale și cele provenite din construcții. De aceea, în adresa trimisă șefului său, aceasta mai cere caietul de sarcini, oferta tehnică și financiară aferentă contractului încheiat de PMT cu firma SC Transclean SRL, cea care a câștigat contractul pentru colectarea, transportul, depozitarea și valorificarea deșeurilor vegetale sau provenite din construcții. Astfel, funcționara crede că poate dovedi că noile sale atribuții ar trebui, de fapt, realizate de angajații operatorului.

„Aștept să îmi comunicați de urgență când voi pleca pe teren cu mașina de serviciu. Urmăriți epuizarea mea fizică ca să nu mai scriu zilnic rapoarte privind salubrizarea necorespunzătoare a municipiului?”, își încheie Mirela Toc adresa către Daniel Coraș.

Ultima pățanie în care a fost implicată funcționara vizează chiar intrarea în clădirea unde funcționează Biroul Salubritate, pe strada Piatra Craiului, nr.3. Aici, apărea următorul mesaj, fără a fi semnat sau datat: „Programul cu publicul (…) se suspendă până la data de 16.04.2020 din considerente de siguranță medicală. În aceste condiții, accesul în clădire nu este permis decât personalului Primăriei Municipiului Timișoara”.

„Le-am zis că nu sunt la pușcărie ca să țină ușa încuiată. Din această cauză au renunțat să mai încuie ușa. Anunțul nu e asumat de nimeni”, declară Mirela Toc.

Comentarii

comentarii