Acasă Actualitate Ce-i face Poliția Locală unui țigan care are 10 mașini abandonate pe...

Ce-i face Poliția Locală unui țigan care are 10 mașini abandonate pe o stradă? Nimic

4508
DISTRIBUIȚI

Pe strada Mendeleev din zona centrală a Timișoara stau abandonate de ani de zile zece mașini care au același proprietar, un țigan cu tupeu. Omul, probabil mare colecționar, își ține mașinile parcate pe lângă casa lui și a vecinilor. Unele nu le-a mai pornit de mai bine de trei ani. Locuitorii din zonă nu doar că nu au unde să-și parcheze mașinile, dar de multe ori nici măcar nu pot circula pe stradă. Poliția locală a fost sesizată în repetate rânduri, atât telefonic cât și în scris. Agenții au venit, au văzut și… au plecat.

Ultimul răspuns primit din partea Poliției Locale Timișoara este de-a dreptul halucinant:

”La sesizarea dvs. în legătură cu mai multe autovehicule ce păreau a fi abandonate pe str. D. Mendeleev nr. 6-35, vă comunicăm că autovehiculele în cauză au mai făcut obiectul verificărilor noastre, în lucrările cu nr. 20840-20851/03.05.2016.

Poliţiştii locali au aplicat 13 de somaţii conform Legii 421/2002, privind regimul juridic al autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, în vederea ridicării acestora de pe domeniul public au fost identificaţi  proprietarii sau detinătorii legalii care refuză să renunţe la dreptul de proprietate asupra autovehiculelor.

Conform Legii 421/2002, privind regimul juridic al autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, vehicul abandonat reprezintă vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţii administrativ-teritoriale de cel puţin un an de zile, al cărui proprietar sau deţinător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice, determinate de starea improprie circulaţiei acestuia pe drumurile publice, din care rezultă intenţia neechivocă a proprietarului sau a deţinătorului legal de a renunţa la exercitarea drepturilor sale asupra vehiculului”. Cu alte cuvinte, țiganul nu vrea să renunțe la mașinile lui, parcate pe domeniul public, iar poliția consideră că acestea, chiar dacă sunt niște rable, mai pot circula pe drumurile publice. Nici unul dintre ”agenții minune” nu s-a gândit să verifice măcar dacă mașinile mai au ITP-ul valabil sau dacă proprietarul plătește impozit la Primărie. Pur și simplu au stabilit că este legal să parchezi pe jumătate de stradă 10 mașini.

Comentarii

comentarii