Acasă Actualitate Ce îi sperie cel mai tare pe români? Războiul din Ucraina e...

Ce îi sperie cel mai tare pe români? Războiul din Ucraina e doar pe locul al patrulea

DISTRIBUIȚI

Un sondaj realizat recent arată că românii nu văd războiul din Ucraina ca fiind principala problemă și nu-i sperie așa tare precum facturile la electricitate și gaz. De asemenea, cei chestionați consideră că prețurile, inflația și utilitățile ar trebui să fie printre prioritățile guvernanților.

Starea de spirit a românilor nu pare să fie tocmai bună având în vedere ultimul sondaj realizat de CURS. Potrivit sondajului realizat în perioada 2-11 martie, 76% dintre cei chestionaţi consideră că în România lucrurile merg mai degrabă într-o direcţie greşită.

Printre cele mai grele probleme cu care se confruntă și care ar trebui rezolvate rapid de guvernanți se numără prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei (21%). De asemenea, românii sunt îngrijorați de război, armată și siguranța națională (18%). Sănătatea și pandemia sunt abia pe locul trei acum cu 12% din voturile celor chestionaţi, similar cu problemele legate de economie şi criza financiară.

În ceea ce privește principalele două probleme din viața personală, ce ar trebui rezolvate de urgență, cei chestionați au pus pe prim plan nivelul de trai, pensiile, salariile (26%). Prețurile, inflația, utilitățile și prețul energiei au ocupat poziția a doua cu 22%, la egalitate cu sănătatea, pandemia și boala (22%).

Abia apoi românii sunt îngrijorați de locurile de muncă (6%) și în fine în privința războiului, armatei și siguranței naționale (5%).

Războiul nu-i sperie pe românii așa rău dacă luăm în considerare sondajul, cel puțin nu mai mult decât facturile la electricitate şi gaz, precum şi scumpirea alimentelor. Abia pe poziția a patra vin temerile legate de războiul din Ucraina şi urmate de situaţia geo-politică a ţării noastre.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 – 11 martie 2022 pe un eșantion de 1172 respondenţi în vârstă de 18 ani şi peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost aceea față-în-față, la domiciliul respondenților, mai precizează sondajul.

 

Comentarii

comentarii