Acasă Cultura Ce legătură este între mămăligă și artă? Răspunsul, duminică, galeria Jecza Timișoara

Ce legătură este între mămăligă și artă? Răspunsul, duminică, galeria Jecza Timișoara

DISTRIBUIȚI

Duminică, 1 septembrie, timișorenii sunt invitați, începând cu ora 11.00 la vernisajul expoziției Gastronom artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Casa Jecza- Fundația Interart Triade, Calea Martirilor nr. 51/45, Timișoara.

Vor expune artiștii Lorena Brează, Mircea Cîrtog și Andreea Medar, care timp de 10 zile sunt implicați într-o activitate de rezidență culturală.

Folosind mămăliga, ca materie primă, artiștii vor interoga prin demersul lor relația dintre hrană și cultură. Într-o lume globalizată, mai este hrana un vector cultural? Dacă da, în ce condiții?

Proiectul curatorial este asigurat de Cosmin Nasui. Invitat: Sorina Jecza

Festivalul La Pas Festival de gastronomie sustenabilă, Parcul Rozelor, Timișoara, între 4-6 octombrie 2019.

Proiectul Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar urmărește creșterea nivelului de conștientizare a publicului cu privire la importanța hranei ca parte a patrimoniului imaterial.

Proiectul a constat în organizarea unui concurs în care artiștii români au fost invitați să își depună proiecte care abordează tematica hranei, folosind ca materie primă mămăliga.

Juriul, format din Sorina Jecza, Dan Breaz și Cosmin Nasui, a ales dintre aplicațiile primite 3 artiști care sunt implicați într-o activitate de rezidență culturală, desfășurată la Casa Jecza, în perioada 22-31 august 2019.

Un premiu special a fost acordat unei artiste române, care activează în Berlin, și ale cărei lucrări vor fi prezentate în premieră cu ocazia Festivalului de gastronomie sustenabilă din luna octombrie, Timișoara.

Proiectul face parte din La Pas, un program implementat de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, în parteneriat cu Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.

Programul este orientat către evidențierea complexității legăturii dintre hrană, cultură și consum durabil.

Comentarii

comentarii