Acasă Administraţie Ce mai aruncă timişorenii în canalizare? Staţie de pompare Aquatim, blocată de...

Ce mai aruncă timişorenii în canalizare? Staţie de pompare Aquatim, blocată de capul şi pielea unei capre

501
DISTRIBUIȚI

cap capra 2

Canalizarea Timişoarei este transformată adesea de către cei mai mulţi cetăţeni în ghenă de gunoi. În grătarele staţiei de epurare, angajaţii Aquatim găsesc „trofee” inedite precum haine, camere de biciclete, lemne, recipiente din plastic până la spoilere auto sau pături.

Cu câteva zile în urmă, mare le-a fost mirarea celor care lucrează la întreţinerea canalizării atunci când s-au dus să cerceteze cauza unei avarii la staţia de pompare a apei uzate din zona aeroportului. Ei au scos din rotorul pompei capul şi pielea unei capre!

„Incidentul este unul mai puţin obişnuit, dar pompele se defectează des şi aceasta din motive mai puţin spectaculoase. Deşeuri textile sau de alt tip, chiar şi de dimensiuni mici, sau acumularea unor depozite de grăsimi blochează aspiraţia pompelor. Cantităţile mari de nisip din apa uzată distrug, de asemenea, rotoarele pompelor”, a explicat conf. dr. Ilie Vlaicu, managerul Aquatim.

Reţeaua de canalizare a Timişoarei are o lungime de 547 km. Pe raza oraşului sunt 36 de staţii de pompare a apei uzate – 18 în Timişoara, 12 în Ghiroda şi 6 în Moşniţa. Echipele Aquatim lucrează la întreţinerea canalizării după un program planificat de mentenanţă preventivă, care include spălări ale conductelor, verificări ale pompelor, diverse inspecţii. Se intervine pentru repararea defecţiunilor când este cazul. În anul 2013, Aquatim a cheltuit peste 89 mii de lei pentru reparaţiile pompelor de apă uzată.

Comentarii

comentarii