Acasă Cultura Ce n-a avut loc în prompter

Ce n-a avut loc în prompter

DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 19, Lucian Mîndruţă îşi lansează cartea intitulată “Ce n-a avut loc în prompter”, la Timişoara – al patrulea oraş în care autorul se întâlneşte cu cititorii, la librăria Cartea de Nisip, St. 9 mai, nr. 3. Apărut la Curtea Veche, volumul adună laolaltă articolele publicate în revista “Dilema veche” de Mîndruţă, în calitatea sa de colaborator la această publicaţie.
Autorul afirma după scrierea acestei cărţi: „Acum câteva zile am trecut prin Pantelimon şi-am văzut blocul copilăriei mele: în picioare încă.
Încă, pentru că-mi pare că-s vreo mie şi ceva de ani de la cravata de pionier, de la prima fată care m-a luat de mână (exact aşa, nu invers!) şi primul cutremur, de circa 7,2 grade pe scara Richter, din viaţa mea de decreţel.”
Cu un prim tiraj epuizat la doar o lună de la apariţie, volumul cuprinde texte realizate într-un stil oral, direct, precis, alert, nemilos, încărcate de un subtil umor negru, de bună calitate, abordând o paletă diversificată de subiecte.
Celebritatea şi România autistă, kilu’ de literatură şi târgurile de carte, decreţeii (din care face parte generaţional şi autorul) la putere, toate sunt puse sub lupă şi analizate subtil, dar usturător.
Nu sunt excluse nici alte aspecte ale acestei Românii mereu surprinzătoare, cum sunt viaţa fără idoli, brandul de ţară sau „ţările altora”, America, Bulgaria, Italia (pentru care verdictul autorului este simplu: “de nerecomandat”), dosariada la români, politica, Băsescu, jurnaliştii, ziariştii sărăci şi ziariştii bogaţi, ştirile TV despre morţi, triumful mafiei, corupţia şi corupătorii.
”Unui blog legat la mii de creiere”, după descrierea Doinei Ruşti, eseurile lui Lucian Mîndruţă sunt uneori crude, alteori ironice, alcătuite din poveşti vibrante, în care se regăsesc idei unanim aşteptate, polemici la modă, confesiuni, portrete luminate de reflectoarele timpului nostru şi multă literatură.

Comentarii

comentarii