Acasă Actualitate Ce puteți face dacă sunteți izolată și agresată la domiciliu? DAS Timișoara...

Ce puteți face dacă sunteți izolată și agresată la domiciliu? DAS Timișoara explică

910
DISTRIBUIȚI

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara atenționează că izolarea la domiciliu pe o perioadă lungă de timp face ca riscurile de abuz în cazurile de violență domestică să fie mult mai mari.

”De aceea, dacă sunteți agresată în cadrul familiei și vă temeți pentru siguranța dumneavoastră, nu ezitați să sunați la 112 pentru a cere ajutor.

Aveți posibilitatea să cereți emiterea unui ordin de protecție, solicitările pentru ordin de protecție judecându-se în continuare în instanțele civile deoarece sistemul de justiție le-a considerat urgențe”, atrage atenția DASM Timișoara.

În plus echipa mobilă de asistență și sprijin pentru victimele violenței domestice a DASM Timișoara își continuă activitatea.

Puteți solicita ajutorul acesteia sunând la numărul 0356.981.

De asemenea, serviciile DASPT destinate victimelor violenței domestice și agresorilor, dezvoltate prin intermediul proiectului ”SEVA – Stop! Eliminăm violența și agresivitatea” își continuă activitatea.

Puteți solicita sprijin la telefon 0739.002221 și e-mail c.victimeagresori@gmail.com.

Nu în ultimul rând, este important ca în această perioadă să raportați cazurile de violență domestică, în calitate de vecin, membru al familiei extinse sau prieten -mai atenționează DASM Timișoara.

Comentarii

comentarii