Acas─â Economic Ce sa alegi? Centrala pe gaz nu mai este o optiune!

Ce sa alegi? Centrala pe gaz nu mai este o optiune!

2073
DISTRIBUIȚI

Dat fiind ca resursele naturale se scumpesc tot mai mult si devin tot mai rare, iata ca gazul, folosit ca resursa de baza pentru incalzire in Romania, isi mareste pretul pe an ce trece ajungand dupa 10 ani de 4 ori mai scumpa decat energia electrica (unitatea de gaz mc versus unitate energie electrica kwh). Evident, acest proces se va amplifica in urmatorii ani, facturile la incalzire pentru utilizatorii centralelor termice pe gaz fiind din ce in ce mai greu de platit.

Ce este de facut? Gazul, lemnul sau alte resurse similare nu reprezinta singurii combustibili, dovada fiind aparitia sistemelor de incalzire electrice, tot mai cautate de oameni pentru ca energia electrica este o resursa inepuizabila (hidrotehnic, solar, eolian, nuclear)

In plus, sistemele de incalzire sunt perfectionate de multi ani in Europa de Vest si devin tot mai economice si accesibile pentru toti. Un exemplu este AMASS, o companie dedicata solutiilor de incalzire mai ieftine decat gazul, care va pune la dispozitie incalzire electrica in pardoseala si radiatoare electrice cu roca vulcanica. In cazul in care nu stiti prea multe despre aceste solutii de incalzire, ati putea crede ca electricitatea va genera facturi uriase. Nimic mai neadevarat, dupa cum veti vedea in continuare.

Romanii au intalnit energia electrica in incalzire la sistemele cu centrale electrice, resouri si radiatoare electrice si corect acestea sunt mai scumpe decat gazul chiar si in prezent. Ce aduce nou AMASS este ca pe langa resursa inepuizabila si automatizare o conditie essentiala pentru economicitate este inertia termica, intalnita de romani la radiatoarele de fonta si sobe, caracteristica de baza pentru un sistem economic de incalzire. De aceea sitemele AMASS sant sisteme de incalzire care au inertie termica, resursa inepuizabila si automatizare performanta, acesta este secretul pentru economie.

Incalzirea in pardoseala de la AMASS folosind o resursa inepuizabila, va poate permite chiar si independenta energetica, in cazul in care alegeti sa investiti in panouri fotovoltaice si alte sisteme din acest domeniu al obtinerii energiei electrice. Va vine sa credeti sau nu, incalzirea electrica in pardoseala este mai ieftin ca investitie si are un consum mai mic cu 30% in comparatie cu o centrala termica pe gaz. Un calcul simplu, demonstrat si de interviurile clientilor AMASS ne arata ca media luna iarna inregistrata in cazul unui sistem de incalzire in pardoseala este de 600 ron/150 mp. In plus, nu exista costuri de intretinere, iar cu ajutorul automatizarii si functiilor suplimentare de reducere consum a termostatelor AMASS veti avea asigurat acest consum.

Spre deosebire de o centrala termica pe gaz, sistemul oferit de AMASS va ofera si siguranta in exploatare. Altfel spus, nu exista riscuri de incendiu, explozie, inundatie sau electrocutare, toate acestea fiind posibile datorita tehnologiei cu cabluri incalzitoare. Aceste cabluri sunt realizate din materiale de calitate superioara, singurele din piata fabricate in Danemarca, care nu se uzeaza si rezista in timp, chiar daca se afla sub pardoseala.
Nici garantia sau durata de viata a sistemului de incalzire electrica in pardoseala nu se compara cu centrala pe gaz. AMASS va ofera o garantie de 20 de ani pentru sistemele lor , durata de viata a acestora fiind de pana la 80 de ani. Prin comparatie, o centrala termica pe gaz cu radiatoare poate avea o garantie cuprinsa intre 2 si 3 ani, iar durata de viata este de 8-10 ani. Asadar, diferenta dintre cele doua sisteme este covarsitoare, inovatia fiind ingredientul de baza in acest caz.

Pentru o comparatie detaliata dintre cele doua sisteme puteti apela oricand la specialistii AMASS. De asemenea, puteti accesa site-ul www.amass.ro, unde veti gasi toate datele care va intereseaza, o multime de studii, dar si lucrarile de referinta ale acestei companii.

Comentarii

comentarii