Acasă Economic Ce salariu are timișoreanul din fruntea Tarom. Un sfert din angajați primesc...

Ce salariu are timișoreanul din fruntea Tarom. Un sfert din angajați primesc salarii sub 2.000 lei, iar alt sfert – sub 3.000 lei

2511
DISTRIBUIȚI

Membrii conducerii Tarom au venituri lunare pornind de la 1.500 euro și urcând până la 5.500 euro, mai mici oricum față de perioada 2012-2016, iar un sfert dintre angajații companiei au venituri nete sub 2.000 lei. Un alt sfert dintre angajați primesc lunar sub 3.000 lei, relevă un document oficial redactat recent și prezentat de Profit.ro.

După 10 de ani consecutivi de pierderi, Tarom a previzionat pentru anul 2018 un profit calificat chiar de conducere doar ca ”simbolic”. Transportatorul aerian național Tarom a raportat 2017 ca un nou an cu pierderi, de 172 milioane lei, de 4 ori peste prognoza inițială, bifând astfel al 10-lea an consecutiv pe minus. Un an în care a schimbat mai mulți directori și a căutat diferite soluții pentru a face față operatorilor low-cost, precum un serviciu intranet AirFi cu jocuri, muzică și filme și oferte care au generat indignare și acuzații de gândire învechită și sexism.

Un fost director în cadrul rețelei de dealeri BMW Automobile Bavaria, Werner Wolff, a fost numit anul trecut, la finalul lunii noiembrie, ca director general Tarom, fiind al cincilea șef al companiei în 2017. Wolff a ocupat, din 2012 până la numirea în fruntea Tarom, funcția de director general al Banat Car, dealer în cadrul rețelei Automobile Bavaria.

Un document oficial al ministerului de resort și al companiei indică nivelul de salarizare atât la nivelul conducerii Tarom, cât și pentru majoritatea angajaților.

Astfel, conducerea TAROM este formată din consiliul de administrație (CA) și directorul general al companiei, iar membrii CA primesc o indemnizație lunară în valoare de 7.312 lei, adică 1.566 euro. Veniturile angajaților TAROM, inclusiv cele ale directorul general sunt confidențiale, dar documentul precizează totuși că veniturile lunare ale directorului general Wilhelm-Werner Wolff sunt în cuantum de 26.000 lei, adică 5.570 euro. Conducerea Tarom punctează faptul că indemnizația directorului general a fost înjumătățită față de perioada 2012-2016.

Conform sursei citate, salariul mediu în Tarom a crescut cu circa 190 de lei anul acesta față de anul trecut, dar exclusiv pentru a acoperi transferul cotei contribuțiilor sociale în contul angajaților. În aceste condiții, 26% dintre angajații companiei primesc un salariu net de până la 2.000 de lei, iar alți 25% din angajații Tarom au un salariu net de până la 3.000 de lei În consecință, peste jumătate dintre salariații companiei au venituri sub salariul mediu net raportat la nivelul municipiului București în anul 2017.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii