Acasă Actualitate Ce semnifică data de expirare de pe adeverința de vaccinare

Ce semnifică data de expirare de pe adeverința de vaccinare

423
DISTRIBUIȚI

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare, precizând că este vorba despre valabilitatea lotului din care face parte vaccinul și nu cât durează imunitatea.

Care este semnificația datei de expirare de pe adeverința de vaccinare. Valeriu Gheorghiță afirmă că documentul pe care îl primește fiecare persoană vaccinată împotriva COVID include lotul dozelor de vaccin, data până la care este valabil lotul din care face parte vaccinul inoculat şi tipul de vaccin. Documentul nu are termen de valabilitate şi nu arată cât ţine imunitatea, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

”Pe adeverinţa de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării acelui lot de vaccin. Această adeverinţă nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverinţă atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieţii, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin şi precizează data, tipul, lotul vaccinului. Nu arată cât ţine imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă la Antena 3.

Comentarii

comentarii