Acasă Administraţie Ce soluții ingenioase a găsit Primăria Reșița la chestiunea deșeurilor inerte?

Ce soluții ingenioase a găsit Primăria Reșița la chestiunea deșeurilor inerte?

2224
DISTRIBUIȚI

Primăria Reșița a reușit să deschidă două centre de colectare a deșeurilor inerte (materiale provenite din construcții și mobilier) în municipiul și s-a dovedit o idee foarte bună, fiindcă cetățenii s-au înghesuit să își adune deșeurile de prin gospodării.

După o lună de funcționare, în cele două depozite au fost strânse 63 de metri cubi de moloz și 110 metri cubi de mobilă.

”Această măsură a diminuat semnificativ depozitarea deșeurilor inerte în proximitatea platformelor de colectare a deșeurilor municipale, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Măsura este benefică atât pentru aspectul peisagistic al cartierelor reșițene, cât și pentru reducerea costurilor privind colectarea acestor tipuri de deșeuri. Totodată, am constatat o diminuare a depozitării necontrolate în zone nepermise (albiile râurilor, pădure, margine drumurilor)”, este mesajul Primăriei Reșița.

Cele două puncte de colectare separată a deșeurilor se află în următoarele locații: strada Scorușului nr. 1 D și bdul Muncii nr. 25. Deșeurile inerte se pot depozita cu titlu gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00 și 12.00, pentru punctul de colectare situat pe bdul Muncii nr. 25, respectiv de luni până vineri, în intervalul 12.30 – 16.00, pentru punctul de colectare situat pe str. Scorușului nr. 1 D.

Totodată, există și varianta ca aceste deșeuri să fie ridicate de operatorul de salubritate contra cost în baza unei solicitări scrise și transmise la adresa de e-mail dorina.oprisan@brantner.com sau în urma unui apel telefonic la 0355.249.963 sau 0737.770.526.

Comentarii

comentarii