Acasă Economic Ce tip de aspirator să alegi pentru casa ta

Ce tip de aspirator să alegi pentru casa ta

DISTRIBUIȚI

Liniile de aspirator vizibile pe un covor fac ca o casă curată să se simtă mai curată. Ce se întâmplă dacă le-ai putea avea tot timpul, alături de podele strălucitoare, fără praf?

Începeți prin a determina cel mai bun aspirator pentru tipul de curățare pe care îl faceți. Dacă aveți un covor pe toată podeaua sau o mulțime de covoare, aspiratoarele verticalele – în special cele cu sac – sunt cea mai bună alegere. Dar dacă aveți o mulțime de scări, fără sac pot fi mai ușor de manevrat și tind să se descurce bine pe pardoselile cu suprafețe dure, de la podele la gresii. Aspiratoarele „stick” și modelele de mână sunt excelente pentru sarcini mai ușoare, cum ar fi cerealele vărsate, care necesită atenție rapidă. Un aspirator poate fi atractiv dacă tot ce vreți să faceți este să apăsați un singur buton, deși va trebui să vă amintiți să goliți coșul de praf periodic.

Aspiratoare verticale

Pro: Modelele verticale au tendința să coste mai puțin decât cele de tip „canistră” și acoperă o arie mai mare de curățare. În general, modelele cu sac sunt mai bune la covoarele ce au nevoie de curățare profundă. Majoritatea sunt relativ ușor de depozitat, deoarece stau într-o poziție verticală

Contra: împingeți și trageți o mașină care poate cântări peste 9 kilograme. Aspiratoarele verticale tind să fie mai zgomotoase decât „canistrele”.

Aspiratoarele „canistră”

Pro: Aceste modele sunt mai bune decât aspiratoarele verticale pentru curățarea podelelor goale, scărilor și sub mobilier, iar accesoriile sunt utile pentru curățarea draperiilor și a tapițeriei. Unele sunt la fel de potrivite și pentru curățarea covoarelor. Majoritatea sunt mai silențioase, iar capătul din metal le face să pară mult mai ușoare.

Contra: În general, aceste aspiratoare sunt mai mari decât frații lor verticali. Configurația furtunului și țevilor face ca un un astfel de aspirator să fie mai greu de depozitat într-un dulap. Ce-i drept, unele modele sunt echipate cu mecanisme de micșorare a amprentei la sol

Aspiratoarele „stick”

Pro: La fel ca în cazul aspiratoarelor verticale, au corpuri și mânere înalte. Multe sunt alimentate cu baterii. Sunt ușoare și convenabile atunci când trebuie să curățați rapid mizeria. De asemenea, elimină nevoia de a vă apleca pentru a curăța o podea murdară.

Contra: Majoritatea nu funcționează la fel de bine pe covor, precum aspiratoare de dimensiuni complete. Acestea sunt potrivite în principal pentru preluarea mizeriei de suprafață și nu sunt destinate înlocuirii unui aspirator convențional. Capacitatea recipientului de murdărie este de obicei mică. Majoritatea sunt destul de zgomotoase.

Aspiratoare de mână

Pro: Aceste modele în miniatură sunt fără fir sau fără fir. Sunt la îndemână pentru curățarea ușoară și rapidă a suprafețelor pe covoarele scurte și podele goale; unele sunt foarte bune pentru aspirarea părului animalelor de companie de pe tapițerie. De asemenea, sunt utile pentru curățarea interiorului mașinii.

Contra: Le lipsește puterea și capacitatea modelelor verticale sau cu canistră, de dimensiuni complete.

Aspiratoare robot

Pro: Aspiratoarele robotizate pun osul la treabă în timp ce vă relaxați. În camerele ordonate, un robot poate completa cu succes ședințele de aspirare cu modele mai puternice. Aspiratoarele robot mai bune își pot găsi drumul cu ușurință în aproape orice împrejurare, pe baza senzorilor încorporați. Multe dintre cele mai noi modele pot fi chiar controlate de o aplicație de pe smartphone.

Contra: Niciun aspirator robot nu este potrivit pentru curățarea profundă pe care o veți obține cu aspiratoarele clasice. Aceste aspiratoare nu sunt alegerea ideală dacă aveți covoare cu fir lung sau covoare de dimensiuni mari.

Aspiratoare fixe

Pro: sunt mai ușor de utilizat decât un alte modele. Transportați doar furtunul și capul de aspirare. Aspiratoarele fixe tind să fie relativ mai silențioase, iar recipientele nu trebuie să fie golite foarte des.

Contra: Modelele fixe sunt costisitoare și necesită instalare profesională. Furtunurile lor de 30 de metri pot fi greu de purtat și de depozitat. Acestea nu dispun de locuri sau spații pentru depozitarea instrumentelor de curățare în timp ce aspirați. Sunt nepotrivite pentru majoritatea caselor.

Comentarii

comentarii