Acasă Economic Ce tip de frigider e cel mai potrivit pentru bucătăria ta?

Ce tip de frigider e cel mai potrivit pentru bucătăria ta?

734
DISTRIBUIȚI

Ca și în cazu laltor produse, atunci când ai o paletă atât de largă de posibilități, nici cumpărarea unui frigider nu este sarcină ușoară. Mai ales dacă te uiți peste ofertele magazinelor online și fiecare televizor este „cel mai bun”, la „cel mai bun preț” și așa mai departe. O decizie greșită îți poate da mari bătăi de cap, pentru că un frigider nu-l cumperi pentru o lună-două, ci pentru ani de zile.

În plus, în mod normal, cumpărarea unui nou frigider nici nu o poți pregăti cu mult timp înainte, pentru că arareori e planificată. De cele mai multe ori, cumperi un frigider pentru că celălalt nu mai funcționează satisfăcător (sau poate deloc) sau pentru că te muți într-o altă casă care nu are frigider. Dacă ținem cont de legile lui Murphy, de multe ori se întâmplă să se strice frigideru lcând ai cea mai mare nevoie de el, adică vara. Și atunci devine chestiune de urgență cumpărarea unuia nou.

Dacă ești în căutarea unor sfaturi pentru cumpărarea unui nou frigider, suntem aici să te ajutăm. Înainte să cheltuiești banii, trebuie să te lămurești ce fel de frigider vrei. Decizia depinde de multe aspecte, de la preț la dimensiuni, de la locul în care vei amplasa frigiderul până la tipul de răcire al acestuia.

În plus, există frigidere cu o ușă, cu două, combine frigorifice, frigidere în sti lfrancez, frigidere în stil american, side-by-side, frigidere cu tehnologie no-frost, o mulțime de modele și de funcții cu nume extrem de complicate.

Hai să vedem, așadar, care sunt cele mai populare modele de frigider.

1. Frigider cu o ușă: deși există de diferite mărimi, în general acestea sunt mici, pentru că sunt gândite pentru a încăpea sub blatul de bucătărie. În mod normal acestea au o ladă pentru legume și un congelator mic deasupra, dar de calitate mai mică decât frigiderele mai mari sau combinele frigorifice, adică alimentele pot fi păstrate un timp mai redus decât în celelalte tipuri de frigidere.

Acestea sunt potrivite în bucătăriile mici, în garsoniere sau în apartamentele mici de bloc și sunt recomandate mai ales celor care nu obișnuiesc să mănânce foarte des acasă, păstrând în frigider doar câteva alimente.

2. Frigider cu două uși: acestea sunt frigiderele convenționale, pe care le cunoaștem toți, deși acestea au început să piardă teren în ultimii ani în fața combinelor frigorifice. Standardul este să aibă frigider în partea de jos, iar la ușa de sus să aibă un compartiment pentru congelare.

Acest tip de frigider este ideal pentru familii mici, care gătesc zilnicși nu au nevoie de mult spațiu în congelator.

3. Combine frigorifice: în ultimii ani, acestea au devenit foarte populare, mai ales pentru că prețul lor a scăzut constant și acum se pot cumpăra cu puțin mai mult decât un frigider convențional. Aceste modele, spre deosebire de frigiderele cu două uși, au congelatorul în partea de jos și frigiderul în cea de sus. Tot spre deosebire de frigiderele cu două uși, aceste două compartimente funcționează cu motoare independente. Avantajul de a avea frigiderul în partea de sus este că acesta este cel mai des utilizat, astfel că este situate cel mai la îndemână.

Sunt potrivite pentru familii de dimensiuni medii sau familii mici care gătesc mai mult la finele săptămânii și au nevoie de spațiu de congelare mai mare, față de frigiderul cu două uși.

FrigiderArctic – oferte

4. Frigiderele de tip francez sau „French door”: acestea devin tot mai populare de la an la an. Particularitatea acestora este că zona de congelare, din partea inferioară, este împărțită în două și nu se deschid cu o ușă ci au două „sertare” independente.

Acest tip de deschidere a frigiderului este interesant, mai ales dacă nu suntem foarte organizați atunci când așezăm alimentele în congelator. Avantajul este că nu trebuie să deschizi tot congelatorul, numai câte un sertar, atunci când cauți ceva anume.

5. Frigiderele de tip American sau „Side by side”: sunt frigiderele pe care le vedem adesea în filme, au două uși, care se deschid în direcții opuse, dar zona din dreapta, frigiderul, este mai mare, iar stânga, congelatorul, mai mică. Congelatorul poate avea sau nu un depozit de apă pentru dozatorul de gheață sau apă rece.

Acest tip de frigidere sunt adecvate pentru familii numeroase, dar consumul acestora de energie electric este ridicat. Mai contează și dacă bucătăria este destul de spațioasă pentru acest tip de frigider.

Mare parte din aceste modele de frigidere se regăsesc și în oferta Arctic, un brand românesc, care însă oferă garanția de calitate a Beko, compania care a achiziționat marca românească.

Tu ce tip de frigider prefer pentru bucătăria ta?

Comentarii

comentarii