Acasă Actualitate Ce zone poluate din Timiş şi Timişoara vor fi curăţate cu prilejul...

Ce zone poluate din Timiş şi Timişoara vor fi curăţate cu prilejul „Zilei de Curăţenie Naţională” Let’s Do It România?

410
DISTRIBUIȚI

Următoarea campanie de curăţenie marca „Let’s Do It România!” va avea loc sâmbătă, 12 mai. Printre primele zone din Timişoara şi din Timiş pentru a fi curăţate cu prilejul campaniei naţionale „Let’s Do It România!” se numără Pădurea Verde din Timişoara-Dumbrăviţa, Zona Lacului Surduc şi Malul Timişului Şag-Albina.

 

Anul acesta, acţiunea de curăţenie naţională generală a îmbrăcat o nouă formă: în fiecare judeţ au fost propuse şi alese zonele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a propune şi de a vota zona pe care şi-o doreşte curată. Numărul de zone din fiecare judeţ a fost stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale.

În urma etapei de vot, echipa „Let’s Do It, Romania!” va comunica zonele alese în fiecare judeţ, pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curăţate pe 12 mai. Întregul regulament al campaniei este disponibil pe www.letsdoitromania.ro.

După „Ziua de Curăţenie Naţională”, zonele curăţate vor fi monitorizate constant de echipele locale „Let’s Do It, Romania!”. Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor colectate la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010.

„Ziua de Curăţenie Naţională” nu este singurul proiect organizat de echipa „Let’s Do It, Romania!” în acest an. După data de 12 mai, trei proiecte noi vor fi demarate: „Registrul Naţional al Deşeurilor”, „0 deşeuri” şi „Let’s Train It”. România este pe harta mondială – Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care vor mai face curăţenie şi Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Comentarii

comentarii