Acasă Actualitate CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE GIN TONIC

CEA MAI BUNĂ REȚETĂ DE GIN TONIC

225
DISTRIBUIȚI

Ginul tonic este una dintre cele mai apreciate băuturi alcoolice din sfera cocktailurilor, în întreaga lume. Chiar dacă este mai popular în țările nordice și în Marea Britanie, este o băutură în vogă și la noi, mai ales în zilele caniculare. Potrivit specialiștilor, ginul este folosit pentru a prepara cele mai multe cocktailuri, dar se situează pe locul al doilea, după Martini. Și asta pentru că ginul nu se bea niciodată sec sau simplu, ci este folosit pentru a obține arome speciale în băuturi.

Ginul a avut multe întrebuințări de-a lungul timpului. Încă de când a fost inventat, a fost folosit inclusiv pentru tratarea unor boli! Oamenii credeau că alcoolul are un efect curativ și, pentru că ginul conține ienupăr, a fost folosit chiar și pentru tratarea malariei. Fără prea mult succes, însă asta e dovada clară că această băutură a fost extrem de apreciată, încă din secolele trecute. Mai mult, medicii din acea perioadă spuneau că ginul are proprietăți antioxidante și efecte benefice asupra sistemului cardiovascular!

În plus, ginul a fost folosit și în război. Soldații danezi care plecau la luptă beau gin înainte de fiecare bătălie. Pe măsură ce timpul a trecut, oamenii au început să combine ginul cu diverse alte ingrediente și așa s-a ajuns la cocktailurile atât de apreciate în zilele noastre.

Pe piață există o gamă largă de ginuri, de la cele cu un gust și miros pregnant de ienupăr, până la cele fructate. Unul dintre cele mai apreciate pentru cocktailuri este tipul de gin beefeater, folosit mai ales la gin tonic.

Cum prepari cel mai reușit gin tonic, chiar la tine acasă

Dacă ții cont de câteva reguli simple, vei obține un cocktail reușit chiar la tine în bucătărie și îți vei putea impresiona prietenii cu talentul tău de barman!

Rețeta este simplă: ai nevoie de un shot de gin, câteva felii de lime, apă tonică sau apă minerală, în funcție de cât de dulce sau amărui vrei să-ți iasă cocktailul, și câteva cuburi de gheață. Proporțiile nu trebuie respectate cu sfințenie, ci totul depinde de cât de tare sau slab vrei să fie mixul. Există variante de gin tonic în care raportul dintre gin și apă tonică este de 1 la 1, dar și variante în care se folosește o parte de gin și trei părți de apă tonică, pentru a obține o băutură alcoolică relativ slabă și revigorantă în același timp.

 

Recomandarea noastră de ingrediente este:

50 ml gin

5 cuburi de gheață

100 ml apă tonică

două felii de lime sau lămâie

 

Acum, iată trucurile pe care trebuie să le știi, pentru a obține cel mai bun cocktail!

  1. Apa tonică este una dintre cele mai importante ingrediente din cocktail. Aceasta trebuie să fie rece, pentru că doar așa băutura va reuși să fie una extrem de răcoritoare.
  2. Forma paharului joacă și ea un rol esențial. Chiar dacă la baruri ginul tonic se servește în pahare solide, fără picior, o idee bună este să folosești un pahar cu picior, de tipul celor de vin, pentru ca aromele și mirosul băuturii să se păstreze cât mai mult timp înăuntru.
  3. Un alt secret despre pahar este să îl introduci preț de câteva minute în congelator înainte de a prepara gin tonic.
  4. Ginul trebuie să fie unul de calitate, la fel ca apa tonică. Una dintre cele mai bune alegeri este un gin beefeater, care are o aromă echilibrată și plăcută.
  5. Nu folosi apă tonică deja desfăcută! Optează pentru sticle mai mici, de 500 de ml, decât să cumperi o sticlă mare de 2 l, care își va pierde aciditatea în doar câteva ore.
  6. Nu stoarce feliile de lime sau lămâie! Acestea se folosesc doar pentru un plus de aromă, iar gustul de acrișor nu trebuie să fie foarte pregnant. Dacă vei stoarce sucul direct în băutură, acesta va acoperi savoarea ginului combinat cu apa tonică.

Bineînțeles că nimic nu este bătut în cuie și te poți abate puțin de la rețetă, mai ales dacă vrei să obții un gin tonic fructat. Poți oricând să adaugi o felie de mango sau una de castravete, pentru un plus de gust.

Comentarii

comentarii