Acasă Actualitate Cea mai frumoasă clădire din Timișoara se află în Piața Libertății (VII)

Cea mai frumoasă clădire din Timișoara se află în Piața Libertății (VII)

318
DISTRIBUIȚI

Lângă clădirea urâtă și degradată cu sigla PNȚCD din Piața Libertății, dincolo de linia de tramvai, la cinci metri, se află o construcție superbă, renovată recent, cu trei etaje, care fascinează privirea trecătorului, în Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii.

Este un exemplu că, iată, se poate! Clădirile istorice degradate merită o șansă și pot fi reparate. De aceea această minunată construcție o introducem în categoria Cea mai frumoasă clădire din Timișoara.

Ma sunt doi ani până în 2021, când urbea noastră va fi cu adevărat Capitală Europeană a Culturii, iar atunci sute de mii de vizitatori vor veni să ne viziteze. Din păcate cele câteva clădiri care au fost reparate în ultimii ani nu sunt de ajuns, din cele 9.000 foarte importante aflate în zona istorică. Ceea ce sare în ochi sunt tot edificiile stricate de timp cu pereții scorojiți și geamuri distruse. Se pare că nu mai e nimic de făcut și cu această imagine dezolantă Timișoara își va întâmpina oaspeții, peste doi ani, în 2021, și ne vom face de rușine în fața Europei și a lumii, dar cui îi pasă?

Comentarii

comentarii