Acasă Actualitate Cea mai mare campanie de ecologizare, de Ziua Mondială Mediului

Cea mai mare campanie de ecologizare, de Ziua Mondială Mediului

DISTRIBUIȚI

În cadrul campaniei „Săptămâna Mediului Tău” care se desfăşoară în perioada 1- 6 iunie, atât în judeţul Timiş, cât şi la nivel naţional, sub egida Ministerului Mediului, ministrul Nicolae Nemirschi a participat, joi, 4 iunie, alături de 400 angajaţi ai instituţiilor de mediu şi voluntari,  la cea mai mare campanie de ecologizare din Bucureşti.
Ministrul Mediului a dat startul acţiunii de colectare a deşeurilor, colectarea continuând în toate judeţele ţării şi a reunit în total, peste 13 000 de oameni. În fiecare caz, echipa de bază a fost alcătuită din angajaţii instituţiilor de mediu: ANPM, ANAR, Garda de Mediu cât şi institutele de cercetare. Lor li s-au alăturat numeroşi voluntari din ONG-uri, licee şi administraţia locală. Acţiunile de ecologizare s-au desfăşurat nu doar în interiorul oraşelor, dar şi în zonele de agrement de la marginea oraşelor şi în parcurile naţionale.  
La acţiunea de ecologizare de pe Lacul Morii au participat peste 400 de persoane printre care angajaţi ai ministerului conduşi de ministrul Nemirschi, angajaţi ai instituţiilor din subordine şi voluntari, reuşind să colecteze peste 30 mc de deşeuri, în aproximativ 600 de saci.
Ministrul Nicolae Nemirschi a apreciat importanţa de a oferi un exemplu bun, subliniind că este de datoria ministerului să se implice şi să dovedească responsabilitate. „Dacă noi cerem de la cetăţeni să fie responsabili faţă de mediu şi să se implice în acţiuni de mediu, trebuie să le oferim mai întâi exemplul nostru. Sper ca astfel de acţiuni şi acest gen de atitudine preocupată şi implicată faţă de mediu să devină o obişnuinţă pentru toţi cetaţenii. Poate că poluarea pare un termen abstract, dar când te confrunţi personal cu o situaţie de poluare şi vezi cât rău poate produce, devii mult mai responsabil şi mai atent cu mediul.
Dacă am făcut astăzi curăţenie şi de mâine ne întoarcem la vechile obiceiuri de a face picnic şi a lăsa în urmă toate gunoaiele, n-am rezolvat absolut nimic. Curăţenia se păstrează, nu se face doar în cadrul acestei campanii dedicată Zilei Mondiale a Mediului. Este nevoie de o formulă conjugată în care responsabilizarea cetăţenilor să meargă simultan cu creşterea controlului organelor abilitate care au în grijă lacul şi zona adiacentă. Sunt convins că toţi cei care au muncit astăzi alături de noi se vor gândi de două ori înainte să facă mizerie”, a afirmat ministrul.

Comentarii

comentarii