Acasă Cultura Cea mai savuroasă comedie a momentului de un cinism profund “Totul e...

Cea mai savuroasă comedie a momentului de un cinism profund “Totul e relativ”, la Opera Timișoara

732
DISTRIBUIȚI

Regizorul Felix Alexa revine la Timișoara cu spectacolul teatrului Nottara, “Totul e relativ”, a cunoscutului dramaturg britanic Alan Ayckbourn, în traducerea Irinei Velcescu.

Spectacolul va avea loc luni, 30 septembrie, de la ora 19.30, la Opera Timișoara.

Astfel, stagiunea Fundației Culturale Artmedia Timișoara va fi inaugurată de spectacolul “Totul e relativ”.

Cea mai savuroasă comedie a momentului este una complexă atât din punct de vedere vizual și auditiv, cât și datorită replicilor pline de umor.

Scenografia este semnată de Andrada Chiriac, iar muzica, de Alexei Țurcan. Pe durata celor două ore, patru personaje ne vorbesc despre (in)existența dragostei sincere, despre minciună și adevăr în iubire. Din distribuție fac parte Catrinel Dumitrescu (Sheila), Constantin Cotimanis (Philip), Gabriel Răuță (Greg) și Raluca Gheorghiu (Ginny).

“Am ales să montez textul lui Alan Ayckbourn cu senzația că nevoia acută de comedie a publicului, nevoie ce vine din dorința de a evada din realitatea înconjurătoare, va fi satisfăcută, dar într-un mod mai straniu.

Și asta pentru că ceea ce m-a atras cu adevărat în Totul e relativ nu e numai scriitura dramatică, ce îmbină armonios replicile cu haz și situațiile magistral construite, ci un cinism profund, un umor negru ce ține de relativitatea și fragilitatea sentimentelor, o ambiguitate a relațiilor degradate, ce produce un comic exploziv, dar care are la bază, paradoxal, o tristețe profundă. Tristețe ce vine tocmai din faptul că iubirea, certitudinile, totul în viață… e relativ.”, spune Felix Alexa.

Achiziționarea biletelor se poate face atât online, cât și offline, de la casieria Operei și librăria Esotera.

Comentarii

comentarii