Acasă Economic Cea mai scumpă chirie lunară la un apartament din Timişoara: 1.250 euro

Cea mai scumpă chirie lunară la un apartament din Timişoara: 1.250 euro

DISTRIBUIȚI

Pe o piaţă aflată în continuare în plină criză, 15,5% din totalul apartamentelor scoase la închiriere pe imobiliare.ro vizează segmentele de vârf. Astfel, în cazul a 1.107 din cele 7.137 de apartamente de închiriat, chiria lunară depăşeşte 1.000 de euro. www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România, prezintă, pe baza anunţurilor înscrise în portal, un top al celor mai scumpe apartamente scoase la închiriat. 

 
6.800 euro/lună, un penthouse in Herestrău
 
Cel mai scump apartament scos la închiriere în acest moment este un penthouse cu o suprafaţă utilă de 450 mp din Herăstrău. Cu 6.800 de euro, echivalentul a peste 14 salarii medii brute în România, poate fi închiriat un apartament exclusivist cu 4 camere, cu vedere spre Parcul Herăstrău, situat în imediata apropiere a restaurantelor şi cafenelelor din zonă. Imobilul în care se află, are doar două apartamente pe nivel, fiecare cu vedere spre parc. Fiecare dormitor este prevăzut cu baie proprie şi dressing. Pentru o mai bună izolare a spaţiului, livingul este prevăzut cu bucătărie închisă.
 
4 camere în Dorobanţi: 4.600 euro/lună
 
Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe apartamente scoase la închiriat se află un apartament din Dorobanţi. Apartamentul este situat la primul etaj într-un imobil cu trei etaje, cu câte un apartament pe nivel şi are o suprafaţă de 309 mp la care se adaugă 44 mp de terase. Apartamentul complet mobilat şi utilat are 3 dormitoare, un living, 4 grupuri sanitare, 3 dressinguri, 4 terase şi bucătărie.
 
4.500 euro/lună: penthouse în Pipera
 
Cine dispune de 4.500 de euro pe lună pentru chirie are suficiente oferte la dispoziţie pentru a-şi alege o locuinţă pe plac. De exemplu, în Pipera, cu aceşti bani poate fi închiriat un penthouse cu o suprafaţă utilă de 380 mp. Apartamentul ocupă etajele 4 şi 5 într-un imobil din 2009 şi are 3 camere şi 2 grupuri sanitare. Livingul are acces la o terasă. Apartamentul este complet mobilat şi utilat, inclusiv cu jacuzzi sau sistem de alarmă.
 
Cele mai scumpe apartamente de închiriat în celelalte mari oraşe din ţară
 
Deşi considerabil mai ieftine decât în Bucureşti, zeci de apartamente ale căror chirii lunare depăşesc 1.000 de euro sunt scoase pe piaţă în toate marile oraşe din ţară. 
Cel mai scump apartament de închiriat în Cluj-Napoca este situat la etajul 1 al unui imobil nou de tip vilă, în apropierea Facultăţii de Medicină. Apartamentul este compus din living cu bucătărie, două băi, două dormitoare din care unul are baie proprie, hol şi debara. Este utilat şi mobilat modern şi dispune, de asemenea, de 3 terase, loc de parcare şi garaj cu telecomandă. Chiria lunară solicitată în acest caz este de 1.500 euro.
Cea mai scumpă chirie din Timişoara, 1.250 euro/lună, este întâlnită în cazul unui apartament cu o suprafaţă utilă de 170 mp, situat la etajul al doilea într-o clădire istorică din Piaţa Unirii. Apartamentul are trei camere, o baie, o bucătărie şi un balcon spaţios.
În Constanţa, cel mai scump apartament de închiriat are doar două camere, dar o suprafaţă utilă de 100 mp şi este situat într-un bloc nou, construit în 2010. Cu vedere la mare, complet mobilat şi utilat, acest apartament poate fi închiriat cu 1.700 euro/lună
4 camere, suprafaţă utilă de 150 mp, două bucătării şi două băi, la 5 minute de mers pe jos de centrul oraşului pot duce chiria lunară a unui apartament din Braşov la 1300 euro. Apartamentul se află într-un bloc construit în 2009, iar în acest preţ sunt incluse un garaj şi un loc de parcare
În general chiriile practicate în Iaşi sunt mai scăzute decât în celelalte mari oraşe din ţară. De altfel, acest lucru reiese şi din faptul că cea mai scumpă chirie solicitată pentru un apartament din Iaşi se ridică la 750 euro/lună. Vorbim de un penthouse din zona rezidenţială Bucium, situat pe două niveluri, cu o suprafaţă de 165 mp. La primul nivel sunt două dormitoare, cu panoramă asupra oraşului, fiecare cu baia proprie, 2 holuri , un balcon, iar la al doilea nivel este situat livingul cu deschidere spre o terasă amplă, bucătăria, un balcon şi o baie. Penthouse-ul se închiriază complet mobilat, mobilierul fiind în cea mai mare parte din lemn masiv. Apartamentul are propriul loc de parcare, iar în grădina imobilului există un spaţiu verde amenajat pentru un loc de joacă şi relaxare.

Comentarii

comentarii