Acasă Actualitate Cea mai urâtă poartă din Timişoara (IV) – Bdul. Iuliu Maniu

Cea mai urâtă poartă din Timişoara (IV) – Bdul. Iuliu Maniu

DISTRIBUIȚI

foto 1 - cea mai urataFără să exagerăm, am putea spune că în Timişoara se găsesc cele mai urâte şi dărăpănate porţi de intrare în locuinţe şi în clădiri. Este aşa, fiindcă există zeci de mii de construcţii istorice de mare valoare, dar întrebarea este: “De ce nu sunt renovate aceste porţi?”
poartaDegradarea intrărilor este în strânsă legătură cu cea a clădirilor, însă drama şi urâţenia sunt mai mari. Poarta este prima imagine pe care o vede omul. De cele mai multe ori, îţi este şi teamă să pui mâna pe mânerul plin de rugină şi, înainte de a intra, te întrebi dacă acolo locuieşte cineva?
Hotărârea Consiliului Local nr. 371 din 2007 spune clar că asociaţiile de proprietari-locatari, proprietarii de gospodării individuale şi cetăţenii care locuiesc în imobile cu două sau mai multe apartamente au următoarele obligaţii cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, incintelor, împrejmuirilor acestora, arterelor de circulaţie, a locurilor publice şi a menţinerii esteticii municipiului: a) să întreţină curăţenia locuinţelor pe care le deţin în proprietate sau cu chirie, a anexelor gospodăreşti, a curţilor şi împrejmuirilor acestora; b) să efectueze prin operatorii specializaţi, lucrările de deratizare şi dezinsecţie, în termen de 5 zile de la constatarea apariţiei rozătoarelor sau insectelor; c) să asigure periodic curăţarea faţadelor locuinţelor şi a altor construcţii amplasate la fleitul străzii, tencuirea şi zugrăvirea periodică a acestora, înlocuirea jgheaburilor şi burlanelor degradate; d) să întreţină în stare corespunzătoare împrejmuirea imobilelor şi acolo unde este cazul să asigure curăţirea şi întreţinerea permanentă a şanţurilor şi podeţelor în zona acestora; e) să asigure şi să menţină curăţenia pe trotuare, pe zonele verzi, a locurilor de parcare pe care le folosesc, precum şi în jurul garajelor pe care le deţin sub orice formă legală. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice. De asemenea, instituţiile publice, agenţii economici şi celelalte persoane juridice sunt obligate să ia măsuri pentru asigurarea întreţinerii curăţeniei şi îmbunătăţirii aspectului edilitar al clădirilor, curţilor, împrejmuirilor, căilor de acces, precum şi a străzilor, drumurilor şi zonelor verzi aferente acestora.

Comentarii

comentarii