Acasă Eveniment Ceaţa a blocat traficul aerian de pe Aeroportul Timişoara

Ceaţa a blocat traficul aerian de pe Aeroportul Timişoara

495
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Internaţional din Timişoara a fost paralizat joi dimineaţa din cauza ceţii. 8 curse aeriene operate de compania Carpatair şi de o cursă a Tarom, care trebuiau să ajungă la Timişoara nu au decolat de pe aeroporturile de plecare din cauza vizibilităţii reduse de pe Aeroportul Internaţional Timişoara. Este vorba de cursele Carpatair care trebuiau să ajungă la Timişoara de la Cernăuţi, Cluj, Craiova, Chişinău, Iaşi, Otopeni, Bacău şi Lvov, respectiv cursa Tarom de la Bucureşti, Otopeni. Cursă Carpatair de la Constanţa, cu destinaţia Timişoara şi escală la Sibiu a decolat, însă aeronava va staţiona la Sibiu până la ridicarea ceţii de pe Aeroportul Timişoara.
„Aceste curse trebuiau să aterizeze pe Aeroportul Internaţional Timişoara între orele 8 şi 8.30. De asemenea, nici o aeronavă nu a mai decolat de la ora 7.20 de pe aeroport, deoarece avioanele care urmau să decoleze sunt aceleaşi cu cele care trebuiau să aterizeze”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Roxana Manasia.
Între orele 6 şi 7.20 au decolat, totuşi, trei aeronave de pe Aeroportul Timişoara. Este vorba despre un avion aparţinând companiei Wizz Air, cu destinaţia Bergamo, o aeronavă a companiei Austrian Airlines, cu destinaţia Viena şi un avion Tarom cu destinaţia Otopeni. De la acea oră însă, vizibilitatea redusă a făcut imposibilă aterizarea aeronavelor. În acest moment, din cauza ceţii, vizibilitatea pe verticală în zona aeroportului este zero, iar pe orizontală, de-a lungul pistei este de 175 de metri, în condiţiile în care minimum necesar este de 300 de metri.
De asemenea, o aeronavă Wizz Air, care se întorcea pe Aeroportul Timişoara de la Bergamo, a fost redirecţionată pe Aeroportul din Budapesta. Aeronava a plecat la ora 7.20 de pe Aeroportul Timişoara, cu destinaţia Bergamo, avionul fiind unul dintre cele trei care au reuşit în această dimineaţă să decoleze de pe aeroportul timişorean. Acum, aeronava, care se întorcea de la Bergamo cu pasageri şi trebuia să aterizeze la 11.25 pe Aeroportul din Timişoara a fost redirecţionată, din cauza ceţii dense, pe Aeroportul din Budapesta. Pasagerii vor aştepta acolo până când ceaţa de pe Aeroportul din Timişoara se va ridica. În cazul în care condiţiile nefavorabile persistă, aceştia urmează să fie aduşi cu autocare la Timişoara. Aceeaşi cursă Wizz Air trebuia să plece mai departe la Roma, însă şi această cursă va fi amânată.

Comentarii

comentarii