Acasă Economic CECCAR Timiș sărbătorește, pe 21 septembrie, Ziua Națională a Contabilului

CECCAR Timiș sărbătorește, pe 21 septembrie, Ziua Națională a Contabilului

1544
DISTRIBUIȚI

Filiala Timiș a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România („CECCAR”) sărbătorește joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 17.30, „Ziua Naţională a Contabilului”.

La acest eveniment sunt așteptați să participe toţi profesioniştii contabili, indiferent de statut, angajat sau în practică liberă, membri ai CECCAR. Se se vor acorda diplome și distincții celor mai buni profesioniști contabili și cabinetelor de contabilitate.

„21 septembrie este o zi plină de de simboluri: este ziua echinocţiului dintre vară şi toamnă, când ziua este egală cu noaptea și este marcat începutul zodiei Balanţã. Iar unul dintre instrumentele profesiei contabile este bilanțul, aflat în permanent echilibru (între „activ” și „pasiv”). CECCAR, în calitate de organism profesional, se preocupă continuu de dezvoltarea competențelor şi abilităților membrilor săi care să le permită furnizarea de servicii suplimentare celor tradiționale, la un nivel de calitate ridicat. Realitatea actuală face din noțiuni ca raportare integrată, conformare fiscală, e-accounting, clud computing etc. să fie normalitate în preocupările profesioniștilor contabili.” – menționează dl. prof. univ. dr. Bunget Ovidiu Constantin, președintele Filialei CECCAR Timiș.

Înființat în 1921, CECCAR gestionează profesia contabilă din România, fiind cel mai puternic organism profesional din regiunea de sud-est a Europei, cu peste 40.000 de membri. Filiala CECCAR Timiș (care gestionează aproximativ 2.000 experți contabili, contabili autorizați, societăți de contabilitate și stagiari) este unul din modelele de referință pentru profesia contabilă din România, dezideratele „Știință, Independență, Moralitate” fiind piloni esențiali ce contribuie la calitatea serviciilor oferite de membrii săi.

Dincolo de caracterul solemn al evenimentului, marcat și de prezența reprezentanților instituțiilor și autorităților publice precum și ai mediului de afaceri, sărbătoarea se va încheia cu „Balul Expertului Contabilului”, ediția a 6-a.

Comentarii

comentarii