Acasă Eveniment “Ceea ce Cuza a dat Băsescu şi Boc au luat!”

“Ceea ce Cuza a dat Băsescu şi Boc au luat!”

539
DISTRIBUIȚI

Au strigat cadrele militare în rezervă, în Piaţa Victoriei din Timişoara, luni, 24 ianuarie.
“Ceea ce Cuza a dat/ Băsescu şi Boc au luat!” – a fost sloganul strigat de sutele de cadre militare în retragere şi în rezervă, în Piaţa Victoriei din Timişoara, luni, 24 ianuarie. De la ora 10.30, până în jurul orei 12, ei au protestat în centrul Timişoarei, apoi au pornit într-un marş de protest, flancaţi de către trupele de poliţie şi de jandarmi, către Prefectura Timiş şi au înmânat două proteste prefectului judeţului Timiş, adresate preşedintelui României, Traian Băsescu, şi lui Emil Boc, prim-ministrul ţării. Din păcate, prefectul nu a catadicsit să iasă afară, pentru a le adresa câteva cuvinte militarilor.

Protestăm împotriva minciunii !

“Noi, pensionarii militari – poliţişti, jandarmi, pompieri şi gardieni – ne-am adunat aici, în Piaţa Victoriei din Timişoara, să protestăm. Ceea ce nu am crezut niciodată se întâmplă azi, aici, la Timişoara şi în toată ţara. Protestăm împotriva minciunii, pentru că ne-am săturat să fim minţiţi de actualii guvernanţi şi nu vrem să ne facem că nu observăm că minciuna stă cu preşedintele la masă. Protestăm împotriva învrăjbirii naţionale practicate de către actuala Putere. Protestăm împotriva umilinţei la care suntem supuşi”, a declarat colonel în rezervă Marian Constantin, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere Timiş.

Prefectul a refuzat să iasă

Protestatarii au venit la Instituţia Prefectului Timiş, direct din centrul Timişoarei. Încolonaţi, dar cu durere în suflet. “Jos Băsescu, Jos Băsescu!”, strigau pensionarii care au apărat ţara, unii cu arma în mână. “Onoare patriei!” scria pe una din pancartele protestatarilor. “Vrem recunoştinţă şi respect!”, mai scria pe o altă pancartă. Scria multe pe pancartele pensionarilor, care stăteau încă drepţi, în pofida anilor care au trecut peste ei…  Reprezentanţii pensionarilor au intrat în Instituţia Prefectului Timiş, pentru o întâlnire cu conducătorul acestei instituţii. I-au spus reprezentantului guvernului în teritoriu doleanţele lor, iar acesta le-a promis că le va transmite mai departe. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, nu a vrut însă să iasă afară, pentru a vorbi mulţimii. Şi-a motivat decizia spunând că nu ar face bine dacă ar ieşi afară, pentru că oamenii nu ar mai fi la fel de liniştiţi şi situaţia ar degenera. La ieşirea reprezentanţilor pensionarilor în faţa prefecturii, mulţimea a cerut prezenţa prefectului, dar li s-a explicat că acesta rămâne înăuntru. “Vă solicităm să încetaţi imediat procedurile de aplicare retroactivă a Legilor 119 şi 263/2010. De asemenea, vă solicităm să anulaţi HG 735/2010, care excede legea, proclamă, prin art.11, supremaţia executivului asupra puterii judecătoreşti, acest act normativ fiind suspendat, definitiv şi executoriu, prin Hotărârea Curţii de Apel Cluj nr. 338/2010 şi irevocabil prin Decizia nr.38/07.01.2011 a ICCJ. Pe acest temei, cerem anularea hotărărilor ilegale ale MApN, MAI şi SRI, de emitere de noi decizii de pensii şi de continuare a ”recalculării” şi să se accepte asumarea abaterii de natura penală şi răspunderea miniştrilor vinovaţi”, se arată în protestul trimis preşedintelui Traian Băsescu.

 

 

Comentarii

comentarii