Acasă Actualitate Ceferiștii au protestat în fața Prefecturii Timiș: ”Gata! Declanșăm greva generală!”

Ceferiștii au protestat în fața Prefecturii Timiș: ”Gata! Declanșăm greva generală!”

350
DISTRIBUIȚI

Sindicaliștii din cadrul CFR Timișoara au protestat în fața Prefecturii Timiș, miercuri 17 februarie. Ei susțin că le-a ajuns cuțitul la os și nu mai suportă atâta minciună și umilință:

”Gata, ne ajunge! Declanșăm greva generală!”, au strigat ceferiștii.

Protestatarii susțin că guvernul umilește personalul feroviar și aplică legile după bunul plac. De asemenea, ei mai susțin că nu există niciun plan de eficientizare a CFR-ului. Nimeni nu i-a întrebat pentru a se găsi soluții cum să meargă treaba mai bine pe calea ferată. A doua problemă este îmbătrânirea forței de muncă. Ceferiștii susțin că atât timp cât politica salarială nu este atractivă pentru tineri, nimeni nu va mai veni să lucreze la CFR.

Toată lumea zice ca e nevoie de restructurări la CFR și de eficientizări. Așa este și așa arată statutul personalului feroviar că poate rezolva această problemă, dar pentru asta este nevoie de salarii atractive pentru tineri unde să vină să performeze la CFR.

”Suntem sătui de atâta minciună. Gata, ne ajunge. Nu mai suportăm! Minciună, minciună și umilință! Nu vedem o rezolvare cu actualul guvern. Mai mult ca sigur, vom ajunge la grevă generală și ar trebui să o facem, așa ca în 1990, cu 8 -10 zile de grevă să nu mai miște roata! Nu vă pasă? Veniți voi și lucrați, fiindcă noi nu mai putem să lucrăm în condițiile acestea imposibile!”, a fost mesajul protestatarilor, miercuri, în fața Prefecturii Timiș.

Comentarii

comentarii