Acasă Actualitate Cei 10 laureați ai Galei Premiilor UVT 2020

Cei 10 laureați ai Galei Premiilor UVT 2020

822
DISTRIBUIȚI

În cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, desfăşurat sâmbătă 21 noiembrie 2020, începând de la ora 18, Universitatea de Vest Timişoara a organizat a șasea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiați pentru activitatea lor.

Contextul pandemic actual ne-a obligat la o adaptare a actualei ediții și la organizarea unui eveniment prezentat live, deschis publicului larg.

UVT transmite încă o dată mulțumiri partenerilor instituționali, alături de care a fost posibilă organizarea în bune condiții a acestei ediții a Galei: Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara și companiile partenere ale evenimentului: Unicredit Bank, Nokia, Flex, Atos și Decathlon.

Premiile acordate reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii.

În cadrul galei au fost decernate zece premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care șase premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest și două premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Laureații acestor premii sunt:

Premiul “Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Știinţele Naturii – conf. univ. dr. Lucian Pârvulescu

Premiul “Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică – ect. univ. dr. Isabela Drămnesc

Premiul “Gabriela COLŢESCU” pentru Ştiinţe Sociale și Politice, conf. univ. dr. Laurențiu Maricuțoiu

Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Ştiinţe Economice, prof. univ. dr. Oana-Ramona Lobonț

Premiul “Eugen TODORAN” pentru Ştiinţe Umaniste, asist. cercet. dr. Roxana-Sînziana Rogobete

Premiul “Aurel Breilean” pentru Arte și Sport, prof. univ. dr. Adriana Lucaciu

Premiul “Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT – dl. Anton Licz

Premiul “Sever BOCU” pentru Implicare Civică şi Socială – Clinicile Medici’s

Premiul “Studentul Anului” – Iulia Toma, Facultatea de Muzicӑ și Teatru

Premiul “Alumnus” – dl. Sorin Maxim, director general ADR Vest

În cadrul Galei Premiilor UVT 2020 au fost acordate și trei distincții speciale, tilul de “PROFESOR EMERIT”, conferit profesorilor UVT:

Prof. univ. dr. Nicolae Bibu

Prof. univ. dr. Iosif Mălăescu

Prof. univ. dr. Viorel Negru

 „Prin acordarea acestor premii, în cadrul unei Gale care include și momente artistice situate la cote de înaltă ținută, comunitatea UVT recunoaște adevăratele valori și încurajează  personalitățile pentru care inovarea însemnă cu adevărat o plus-valoare comunitară și personală. Felicitări laureaților! Vivat Academia! Vivant professores.

Ne revedem în 2021 în condiții mai bune, într-o sală de festivități, prezenți cu toții pentru o mare sărbătoare, la a șaptea ediție a Glei Premiilor UVT 2021 !”, este  mesajul rectorului UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea.

Comentarii

comentarii