Acasă Actualitate Cei care nu au raportat la autorități infecția cu Covid nu vor...

Cei care nu au raportat la autorități infecția cu Covid nu vor primi automat certificatul verde

440
DISTRIBUIȚI

Persoanele care au trecut prin infecția cu Covid, dar au rămas acasă și nu s-au înregistrat oficial în bazele de date ale autorităților nu vor primi automat un certificat verde digital. Anunțul a fost făcut de Florin Cîțu, la Timișoara, el a subliniat că acest certificat se va emite automat, după ce va prelua informații doar din bazele de date oficiale.

În concluzie, cine s-a tratat la domiciliu, în secret pentru a nu sta în carantină va fi nevoit să facă un test PCR pentru a dobândi documentul care le va asigura circulația liberă în Uniunea Europeană, de la 1 iulie.

”Am întrebat și eu același lucru, ce se întâmplă cu cei care au fost bolnavi, dar au rămas acasă, nu au fost înregistrați. Dacă s-au tratat acasă și sunt în baza de date, pentru că au raportat la autorități că sunt infectați vor putea primi un asemenea cerificat verde. Dacă persoanele nu au fost cuprinse în bazele de date nu vor putea primi. Informațiile pentru acel certificat vor fi luate automat din bazele de date”, a anunțat Florin Cîțu la Timișoara.

Despre cum se va emite și folosi acel certificat verde, publicul va fi informat prompt, a mau subliniat acesta. Dar, el este sigur că autoritățile medicale românești vor realiza o modalitate de informare a populației.

”Sunt sigur că în perioada următoare, colegii de la CNSBCT (n.r. Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile) vor face o prezentare despre cum se va folosi acel certificat digital”, a mai spus premierul.

Comentarii

comentarii