Acasă Actualitate Cei mai mulți elevi din Timișoara vor face de luni tot cursuri...

Cei mai mulți elevi din Timișoara vor face de luni tot cursuri online

584
DISTRIBUIȚI

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de luni, 17 mai, elevii nu vor mai fi obligați să poate masca de protecție în exteriorul școlii. Acesta a precizat, însă, că se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările. De săptămâna viitoare doar 300.000 de elevi vor mai continua cursurile online, în 654 de localități unde rata de infectare e peste 1 la mia de locuitori, a spus ministrul.

“Săptămâna viitoare (17-23 mai) în școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școală, cu prezență fizică (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi în această situație (90%). În 654 localități, în care rată de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (Scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a 10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând cca. 10%). Scenariul Roșu (suspendarea tuturor activităților cu prezența fizică) se aplică școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor în care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

La rata de infectare pe 14 zile, calculată pentru vineri, conform metodologiei, cu cazurile raportate între 27 aprilie și 10 mai, Timișul a scăzut și sub un caz la mia de locuitori, concret, de la 1,02 la 0,96 cazuri la mia de locuitori. În Timișoara, rata rămâne peste acest prag, de joi până vineri scăderea fiind de la 1,10 la 1,06.

Prin urmare, școlile din Timișoara funcționează de luni tot în Scenariul 2.

“De săptămâna viitoare, în exteriorul școlii (spații deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protecție, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a explicat ministrul Educației.

Cum merg elevii la școală, în funcție de situația epidemiologică

Scenariul 1

– Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  1. a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  2. b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.

Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Comentarii

comentarii