Acasă Actualitate Cei mai tari profesori în management au dat cu criza de pământ,...

Cei mai tari profesori în management au dat cu criza de pământ, la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Coordonatori de doctorate în domeniul managementului, din întreaga ţară, caută soluţii şi strategii la această oră, la Timişoara, pentru ieşirea din criză. Evenimentul are loc la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor şi a început în jurul orei 13.30. Asta imediat după întâlnirea anuală şi alegerea noului preşedinte al Societăţii Academice de Management din România (SAMRO).
Acţiuni pe termen scurt…
Profesorul universitar doctor Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a devenit azi la Timişoara şi preşedintele SAMRO. “Cred că strategiile pentru perioadă de criză trebuie abordate pe două nivele. Trebuie stabilite acţiuni prioritare pe termen scurt pentru a stopa criza şi a pregăti terenul pentru relansare. Prima măsură prioritară este eliminarea impozitului  pe profitul investit cu injectarea în economie de resuse financiare şi facilităţi oferite agenţilor economici mici cu profituri în anii precedenţi, pentru a rezista crizei şi a-şi fortifica activitatea. A doua măsură constă în simplificarea de facto a accesării fondurilor structurale. S-a vorbit prea mult şi nu s-a făcut nimic până acum”, spune Ovidiu Nicolescu.
“Vom ieşi din criză doar când vom deveni o frână pentru UE”
Cunoscut profesor universitar, Gheorghe Gheorghe Ionescu, fostul preşedinte al SAMRO crede că ieşirea României din criză poate veni abia la sfârşitul lui 2010. “Noi nu ne confruntăm doar cu o criză economică ci şi cu o criză culturală manifestată în învăţământ şi sistemul sanitar. Noi avem şi o criză politică. România nu are liderii necesar pe care să-i urmeze , nu avem oameni la cel mai înalt nivel care să aibă abilităţi pentru ieşirea din criză. Vom ieşi din criză doar când vom deveni o frână pentru Uniunea Europeană, uniune care va trebui să ne scoată de acolo. Poate asta se va întâmpla la sfârşitul lui 2010”.  Un alt participoant la evenimentul de la Timişoara, profesorul universitar Liviu Ilieş, de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj crede că nicio ţară din Uniunea Europenă nu a luat până acum în vedere eventuale alternative pentru ieşirea din criză.”Specialiştii trebuie să iasă în faţă. Strategiile de criză trebuie făcute de cei mai buni oameni, aici nu trebuie să dicteze politicul. Toate statele din Uniunea Europeană sunt afectate de criză, noi stăm însă cel mai rău la mentalitate. Acordul cu FMI ne dă ceva speranţe. Avem credibiliatte în faţa Uniunii Europene.

Comentarii

comentarii