Acasă Actualitate Cei responsabili de specula creată prin creşterea preţurilor la benzinării vor răspunde....

Cei responsabili de specula creată prin creşterea preţurilor la benzinării vor răspunde. Autorităţile vor verifica şi depozitarea combustibilului în recipienţi neconformi

DISTRIBUIȚI

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a transmis, joi, că cei responsabili de specula creată prin creşterea preţurilor la benzinării ”vor răspunde pentru practici comerciale incorecte”. Acesta anunţă că verificarea va viza şi modalitatea de depozitare a combustibilului, după ce pe reţelele de socializare au apărut fotogafii cu benzină sau motorină puse în bidoane de plastic.

”Am dispus constituirea de echipe de control din partea ANPC care, astăzi, vor merge să-i verifice pe toţi furnizorii de combustibil care au creat ieri panică în rândul consumatorilor din cauza creşterii artificiale/speculative, în unele benzinării, a preţului la motorina şi benzină. În plus, verificările vor viza şi modul în care a fost comercializat combustibilul, având în vedere imaginile care au circulat în mediul online care au surprins persoane ce depozitat benzina sau motorina, cumpărată de la pompă, în diverşi recipienţi de plastic”, a scris, joi, pe Facebook, Florin Spătaru. 

Acesta a precizat că obligaţia operatorilor economici este să preseteze numai servicii care nu afectează viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora. 

”Echipele de control ale ANPC vor defăşura verificări comune cu ANAF”, a mai precizat ministrul. 

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a precizat că nu va accepta specula. 

”Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a-şi proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina.  Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca, din lăcomie sau alte motive, să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.  

Cozi de maşini s-au format, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, între care Timişoara, Ploieşti, Buzău, Piatra Neamţ, şi în Capitală, deoarece şoferii erau speriaţi de scumpirea carburanţilor. 

Poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să intervină întrucât traficul în marile oraşe a fost afectat din cauza aglomeraţiilor de la benzinării.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii