Acasă Actualitate Cei trei judecători la care ar fi trebuit să intervină magistratul Cătălin...

Cei trei judecători la care ar fi trebuit să intervină magistratul Cătălin Şerban, audiaţi la DNA

DISTRIBUIȚI

Cei trei magistraţi ai completului de judecată la care se aflau dosarele pentru care fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara Cătălin Şerban ar fi trebuit să intervină sunt audiaţi, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii anticorupţie au audiat-o pe judecătoarea Anca Buta, din locuinţa căreia Şerban ar fi dat un telefon în care făcea referire la faptele de corupţie de care este acuzat.

Judecătoarea Anca Buta a plecat de la sediul DNA fără a face declaraţii şi fără a preciza dacă a fost audiată în calitate de martor.

La ora transmiterii acestei ştiri procurorii îl audiază pe judecătorul Florin Moţiu.

La DNA ar urma să vină şi Petruţa Micu, cel de-al treilea judecător din completul care a judecat dosarele pentru care trebuia să intervină Şerban, au precizat sursele citate.

Cătălin Şerban a fost arestat în 16 martie, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, respectiv că a cerut 60.000 de euro, din care a primit 50.000 de euro, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a două dosare civile, ambele înregistrate pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea lui Nicolae Cătălin Şerban, atât din funcţia de judecător cât şi din cea de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, ca urmare a punerii lui sub acuzare pentru fapte de corupţie.

Cătălin Şerban a sunat după banii ceruţi în schimbul intervenţiei sale pe lângă judecătorii din două dosare având ca obiect patrimoniul Moldomin chiar din casa unuia dintre magistraţii desemnaţi să soluţioneze litigiile, se arată în motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă a judecătorului, obţinută de MEDIAFAX.

Astfel, în documentul citat instanţa notează că, în 13 martie, Şerban l-a sunat pe intermediarul Iacob Chişărău, cel care urma să-i aducă banii ceruţi, chiar din locuinţa "numitei B.A.C.", membru al completului de judecată ce a soluţionat dosarele de care vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara era interesat.

În documentul citat, judecătorul care a decis arestarea preventivă a lui Şerban arată în ce mod s-au petrecut faptele de care vicepreşedintele Curţii de Apel este acuzat.

Intervenţia lui Şerban era necesară pentru soluţionarea a două dosare ajunse, în faza de recurs, pe rolul Curţii de Apel Timişoara. Cele două dosare erau legate de administrarea, pe de-o parte, şi de patrimoniul firmei Moldomin SA, pe de altă parte.

Mediafax

Comentarii

comentarii