Acasă Actualitate Cel mai important proiect privat pentru educația națională, la 6 luni de...

Cel mai important proiect privat pentru educația națională, la 6 luni de la încheiere

330
DISTRIBUIȚI

 La aproape 6 luni de la încheierea proiectului “ Profi te premiază” peste 130.000 de elevi ai claselor V-VIII sunt mai familiari cu noile tehnologii și utilizează cu succes laboratoare IT performante și implicit  beneficiază de condiții de școlarizare mai bune. 

Campania ”Profi te premiază” derulată în perioada 1 august-30 octombrie 2011, ce a presupus dotarea școlilor românești cu laboratoare IT de ultimă generație este fructificată deja de mai bine de câteva luni în peste 100 de școli de pe întregul teritoriu al României. Rezultatele sunt vizibile în primul rând prin facilitarea accesului la informare al elevilor și prin interactivitatea sporită a multor ore de curs, care folosesc noile tehnologii ca pe un instrument în învățare. Această campanie a venit în sprijinul primului obiectiv al Pactului Național pentru Educație și anume, modernizarea sistemului și a instituțiilor de educație. 

 
O provocare logistică ce a meritat efortul
 
Pentru ca acest proiect să fie astăzi o realitate, LASTING System și-a conjugat eforturile cu cele ale Profi Rom Food România, și a furnizat 1500 de netbook-uri,101 laptopuri,101 videoproiectoare și 101 routere, pentru care a asigurat implementarea și asigură încă mentenanța post-implementare. Având în vedere anvergura proiectului, provocarea logistică a fost una majoră “Ne-a ajutat mult experiența dobândită în decursul anilor, buna acoperire teritoriala pe care o avem prin partenerii noștri, dar mai ales echipa extrem de bine organizată. Practic a fost o cursă contra cronometru. S-a reușit performanța de a implementa 20 de școli pe săptămână, adică 4 școli pe zi, și mă refer aici la școli care nu erau situate în același oraș.” precizează Ștefan Pitrop, project manager LASTING System. Reușita acestui proiect se datorează inițiatorilor săi care au resimțit responsabilitatea și importanța lui, încă dinainte ca el să existe. “Știam că aveam nevoie de un partener robust, care să reușească să facă față unui proiect mare într-un timp relativ scurt și care să ne vină în ajutor nu doar cu echipamentele necesare dotării laboratoarelor, ci mai ales cu un plus de valoare pe partea de configurare, implementare și mentenanță.” a declarat Daniel Cîrstea, director comercial PROFI Rom Food.“Astăzi, când rezultatele sunt palpabile, când un număr impresionant de elevi se pot bucura de beneficiile educaționale ale unor laboratoare IT performante, vedem sensul tuturor eforturilor și reurselor implicate în acest proces laborios.” a adăugat Cîrstea.

Comentarii

comentarii