Acasă Actualitate Cel mai infect loc din Timișoara se află în cartierul Tipografilor, în...

Cel mai infect loc din Timișoara se află în cartierul Tipografilor, în spatele garajelor

1225
DISTRIBUIȚI

În cartierul Tipografilor din Timișoara există o zonă abandonată în totalitate de autorități, devenită un focar de infecție, situată între linia de cale ferată, strada Demetriade, și garajele construite acolo de ani de zile.

Acolo s-au adunat deșeuri de toate felurile. Ori de câte ori un cetățean nesimțit voia să arunce mizeria și nu avea chef să o ducă unde trebuie, o abandona acolo, după garaje.

De-a lungul timpului stratul a crescut de gunoi, a putrezit și a devenit o amenințare pentru sănătatea publică.

O cetățeancă de la blocurile din apropiere a făcut o poză și ne-a trimis-o la redacție, să facem un articol de sensibilizare a autorităților locale.

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Poliția Locală Timișoara atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

De asemenea, reprezentanții instituției au mai spus că ei se vor deplasa la fața locului pentru a verifica situația, apoi vor face o sesizare și o vor trimite Primăriei Timișoara pentru a salubriza acel loc.

Comentarii

comentarii