Acasă Economic Cel mai mare târg de agricultură din vestul României a fost inaugurat...

Cel mai mare târg de agricultură din vestul României a fost inaugurat la Arad

2046
DISTRIBUIȚI

Astăzi, la Arad a fost inaugurat cel mai mare târg de agricultură din vestul României, Agromalim 2017. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, la Expo Arad.

Cea de-a 28-a ediție a Agromalim a înregistrat o creștere cu 10% a spațiului dedicat tehnicii agricole, acoperind astfel întreaga suprafață interioară (4.500 mp) și exterioară (30.000mp) a Complexului Expozițional EXPO Arad. „Agromalim este un eveniment de referință pentru agricultura României, edițiile precedente întărind statutul de cel mai important eveniment din domeniul agriculturii, industriei alimentare și ambalajelor din vestul României”, a declarant arh. Gheorghe Seculici, președintele CCIA Arad.

Peste 270 de participanți din România, Ungaria, Germania, Austria și Italia își prezintă oferta de produse și servicii în fața publicului vizitator, în cadrul târgului fiind expuse: mașini și utilaje agricole, inputuri pentru fermele de cultura plantelor, sisteme de creștere și furaje pentru animale, medicamente și instrumentar de uz veterinar, echipamente pentru industria alimentară, produse agroalimentare, tehnică de ambalare, servicii de consultanță, reviste, cărți și cataloage de specialitate. În parteneriat cu Asociația Crescătorilor de Ovine ,,Păstorul Crișana” Arad și cu Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine ,,MIORIȚA” Chișineu Criș au fost expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetică ridicată, ovine și caprine din diverse rase și varietăți.

 „Doresc să mulțumesc atât Camerei de Comerț și Industrie a României, cât și Romexpo SA pentru sprijinul acordat și în cadrul acestei ediții. CCIA a hotărât, împreună cu sponsorii evenimentului, să acorde marele premiu la tombola crescătorilor de animale, o junincă gestantă din Rasa Bălțată Românească. Avem un program conex foarte bogat, vă așteptăm începând de mâine la Expo Arad”, a declarat Cimi Enache, managerul de târg.

Un eveniment extrem de popular, care atrage vizitatorii din tot judeţul Arad va avea loc duminică, când se va decerna titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălțata românească.

În parteneriat cu USAMVB Timișoara și cu sprijinul Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Arad, la Agromalim 2017 vizitatorii vor putea asista la lucrări agricole de prelucrare a solului cu tehnologii convenționale, minim de lucrări și semănat direct.

Organizatorii oferă transport gratuit din oră în oră doritorilor de a vizita târgul, de la stația Podgoria, începând cu ora 9:30.

Comentarii

comentarii