Acasă Actualitate Cele cinci crame premiate la Vârșeț în Serbia au primit medialiile, miercuri,...

Cele cinci crame premiate la Vârșeț în Serbia au primit medialiile, miercuri, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri 6 iulie, a avut loc, la Lloyd Timișoara, înmânarea diplomelor și cupelor celor cinci crame din Timiș care au luat cele mai multe premii la concursul de vinuri din cadrul festivalului VINOFEST de la Vârșeț 2022.

Este vorba de Recaș, Aramic, Sera, Thesaurrus și Dealul Dorului.

Cu aceasta ocazie va avea loc și o degustare a vinurilor medaliate la concurs, iar organizatorii ediției 2022 a Balkan Fest de la Berzasca vor prezenta programul evenimentului.

Printre artiștii care au confirmat deja prezența la Balkan Fest 2022 se numără Horia Brenciu, Theo Rose, Elena Gheorghe, Jean de la Craiova, Andra, 3 Sud Est, Mahala Rai Banda, Oana Radu, Deian Petrovici și Lepa Brena din Serbia.

În Serbia, premierea a avut loc pe scenă pregătită în Piața Primăriei Vârșeț, unde au fost prezente personalități marcante ale vieții publice, specialiști oenologi, primarul orașului.

Acolo, premiile, diplomele și cupele au fost preluate de Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIA Timiș, și de Iavor Radovancovici.

Vinurile românești au câștigat cele mai importante premii ale juriului, respectiv cele două Mari Medalii de Aur ale Concursului de Vinuri din cadrul Festivalului Vinofest din Vârșeț, 1 -2 iulie.

Este vorba de Marea Medalie de Aur obținută de Cramele Recaș cu Chardonnay – Sole cu un punctaj de 95 de puncte și la mică distanță tot Mare Medalie de Aur obținută de Cramele Sera cu Mușcat Ottonel cu 94,33 puncte.

Două vinuri care dau notă standardului de calitate ale vinurilor din Banat.

Urmează Crama Dealul Dorului (Burgund Mare – Zodiac 2017, Mușcat Ottonel 2021, Cabernet Sauvignon 2018, Cabernet Sauvignon & Merlot 2019),

Cramele Recaș (Chardonnay-Sole 2021, Mușcat Ottonel 2020),  Thesaurus (Amadoc-Sauvignon Blanc 2019, Shiraz – Cabernet S. Merlot 2016),

Domeniile Sera (Mușcat Ottonel 2017),  Castel Huniade (Mușcat Ottonel 2020), Crama Aramic (Mușcat Ottonel 2020, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră 2019).

Cramele sunt localizate pe frumoasele dealuri ale Silagiului și Buziașului.

 

Comentarii

comentarii