Acasă Actualitate Cele mai atrăgătoare parfumuri de toamnă pentru bărbați

Cele mai atrăgătoare parfumuri de toamnă pentru bărbați

DISTRIBUIȚI

Odată cu venirea toamnei, este important să vă adaptați garderoba, tipul de încălțăminte dar și accesoriile în funcție de vremea de afară. Și cum acum este un moment perfect să vă cufundați în noi trenduri și direcții, tot acum este potrivit să vă schimbați și parfumurile. Dacă vă numărați printre persoanele care își doresc un parfum nou însă nu știu de unde să înceapă căutările, atunci rămâneți cu noi. În rândurile ce urmează ne propunem să vă ajutăm pe această cale, oferindu-vă sfaturi despre parfumurile bărbați. Veți afla ce sunt esențele de toamnă și cum să le alegeți, dar și ce note olfactive se remarcă mai presus de toate celelalte, în acest sezon. Să începem!

Căutarea parfumului perfect poate fi o corvoadă, dacă nu știți ce să cumpărați. Însă stați fără griji, în continuare vă vom explica ce înseamnă esențele de toamnă și cum se diferențiază ele față de cele de vară și iarnă. Ei bine, esențele de toamnă ies în evidență datorită complexității lor: ele se remarcă prin note nici prea puternice, nici prea ușoare, picând fix la mijlocul parfumurilor de sezon. Fie că alegeți parfumuri de bărbați, sau poate vreți să vă surprindeți partenera și îi cumpărați și ei parfumuri damă, veți observa aceleași caracteristici la ambele categorii. De asemenea, și sentimentele pe care aceste esențe vi le oferă atunci când le purtați se vor face remarcate. Acestea sunt confortul, căldura, misterul și mângâierea. Ce poate fi mai frumos decât să purtați un parfum rafinat la o ocazie pe măsură, care să vă învăluie într-unul dintre aceste sentimente plăcute? Ei bine, acum că ați aflat cum să alegeți esențele de toamnă perfecte, nu ne rămâne decât să vă vorbim și despre notele olfactive de sezon. Astfel, nu veți mai trece neobservat pe lângă nicio persoană.

Când vine vorba de notele olfactive ale parfumurilor de bărbați, trebuie să recunoaștem că ele sunt printre cele mai pregnante și puternice din întreaga gamă de esențe. Pentru a avea un look complet, este de o importanță maximă să purtați parfumul drept cel mai prețuit accesoriu. Așa că, în continuare o să vă detaliem însemnătatea fiecărei note olfactive, pentru a vă ajuta să le înțelegeți funcționalitatea. Iată care sunt acestea:

 • Note olfactive lemnoase:
 • Patchouli: o notă dulce și picantă, perfectă pentru parfumurile lemnoase. Patchouli se remarcă datorită accentelor florale de mosc dar și mixului de esențe naturale.
 • Vetiver: o notă dulce și bogată. Vetiver iese în evidență datorită aromelor afumate, pământii și de piele, în combinație cu accentul citric de vârf. Se poate spune că aceasta este o esență completă.
 • Cedru: este, poate, cea mai clasică notă de parfum, remarcându-se prin mixul puternic de citrice și lemn.
 • Oud: o notă senzuală și plină. Oud-ul este un ulei esențial potent extras din rășină, ce se descurcă de minune ca notă olfactivă de bază a parfumurilor lemnoase.
 • Stejar: are caracteristici picante precum patchouli și accente pământii precum vetiver. O altă notă clasică, stejarul iese în evidență și datorită efectului de lemn umed.
 • Note olfactive animalice:
 • Piele: o notă condimentată și uscată ce oferă sentimentul de senzualitate. Se poate remarca drept notă de bază în parfumurile dry-style.
 • Mosc: o aromă subtilă și rafinată. Moscul iese în evidență datorită mixului de esențe naturale, afumate și florale pe care le conține.
 • Chihlimbar: acesta se remarcă prin notele animalice marine, de tabac, dar și de lemn umed din compoziție.
 • Balsam de Tolu: Tolu este și ea tot o rășină potentă de copac, precum Oud-ul. Balsamul de Tolu, însă, este caracterizat de note citrice și florale.
 • Note olfactive calde:

Aceste note miros exact cum v-ați fi așteptat, deci luați acest lucru în considerare atunci când alegeți parfumul bărbați preferat.

 • Ciocolată: o aromă dulce, asemănătoare caramelului, cu un strop de smokiness.
 • Vanilie: o esență siropoasă și bogată, ce se remarcă datorită sentimentului afrodiziac și seducător pe care îl oferă.
 • Scorțișoară: o esență lemnoasă și piperată, ce iese în evidență datorită aromei bogate.
 • Miere: o aromă untoasă și dulce. Și aceasta îi seamănă caramelului, precum ciocolata, însă se distinge datorită notelor fructate și florale din compoziție.
 • Cafea: este una dintre cele mai puternice note olfactive calde. Ea se remarcă datorită aromelor lemnoase, afumate, condimentate și ierboase din interior.

Iar acum că ați aflat care sunt notele olfactive ce compun un parfum de toamnă de excepție, nu vă rămâne decât să testați diferitele combinații de pe piață și să-l alegeți pe cel care vă avantajează cel mai mult. Astfel, veți exprima masculinitate și seducție din toți porii.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum ați înțeles de ce este nevoie să vă schimbați și parfumul odată cu anotimpul. Pentru mai multe sfaturi în această direcție, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping!

Comentarii

comentarii