Acasă Promo Cele mai frumoase destinații pentru minivacanța de 1 Decembrie

Cele mai frumoase destinații pentru minivacanța de 1 Decembrie

DISTRIBUIȚI

Și în acest an, 1 Decembrie înseamnă pentru români mai mult decât o sărbătoare națională: înseamnă o minivacanță în care mulți aleg să plece pentru câteva zile din oraș în destinații numai bune de explorat la început de iarnă.

Agenția de turism Ultramarin vă propune și în 2017 un început de decembrie în câteva dintre cele mai frumoase destinații europene: Bratislava – Praga – Dresda, Cracovia – Varsovia – Zakopane (ambele cu autocarul), Berlin sau Iași (cu avion din Timișoara) sunt doar câteva orașe în care vă puteți petrece și sărbători primele zile de iarnă.

Castelul Bratislava, Turnul TV Kamzik, Teatrul Naţional Slovac, Podul Nou, Podul Apollo, Poarta lui Mihail, Piaţa Acoperită Principală, Parcul – Padure Bratislava, Palatul Palffy, Palatul Mirbach – fac din Bratislava una dintre cele mai frumoase capitale dunărene. Iar acesta este doar debutul călătoriei care continuă cu autocarul spre frumoasa Praga, o citadelă a catedralelor, a turnurilor, a palatelor, aşezate în jurul Vltavei pe care alunecă graţios lebede, şi ele parcă din alte timpuri. Oraşul pare că nu a simţit curgerea timpului: uliţele şi străzile pietruite, vilele şi palatele au grădini cu aer nostalgic, iar împreună cu maiestuosul Castel (care, conform Cărţii Recordurilor, este cel mai mare castel din lume, având 570 m lungime), dau impresia că trăieşti în urmă cu câteva secole, printre cavaleri şi regi. Una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania este orașul Dresda, denumit „Florența de pe Elba”, considerat de către unii cel mai frumos oraș al Germaniei. Un oraș cu o istorie și o moștenire fascinantă, care se manifestă prin colecția extinsă de atracții turistice. Complet refăcut după ce a fost aproape în totalitate distrus în incendii în cel de-al 2 lea război mondial, în Dresda veți putea descoperi o mulțime de capodopere arhitecturale: Piața Teatrului înconjurată de clădiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolică, Opera Semper, sau Palatul Zwinger, capodoperă  a barocului german.

O altă destinație pe care Ultramarin v-o propune de 1 Decembrie este Cracovia – Varsovia – Zakopane. Cracovia este al doilea oraș ca mărime și unul dintre cele mai vechi din Polonia, situat pe Vistula în regiunea istorică Polonia Mică. Orașul datează din secolul al VII-lea, iar de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial s-a transformat încet, încet într-un centru internațional. Plimbarea prin Varșovia va începe cu admirarea obiectivelor turistice din orașul vechi, Palatul Culturii și al Țtiintei (cea mai înalta structură a orașului), iar apoi vă puteți bucura de străduțele înguste care duc la zidurile de apărare Barbican, Catedrala Sfântul Ioan, Castelul Regal sau Parcul Lazienki (complex arhitectural datând din secolul al 17-lea).

Capitala Germaniei, Berlin, găzduiește începând cu 1 Decembrie unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, iar în frumosul Iași vă așteaptă câteva dintre capodoperele culturale și arhitecturale ale României: Palatul Culturii, Biserica Sf. Nicolae Domnesc, Casa Dosoftei, parcul Copou sau Biblioteca Universității sunt doar câteva obiective pe care le puteți vizita în această excursie cu avion direct din Timișoara.

Vă invităm așadar să vă alegeți minivacanța pentru 1 Decembrie consultând site-ul http://www.ultramarintm.ro/ sau sunând la numărul de telefon 0256,499706.

Comentarii

comentarii